المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
|||
|
|||
البريك التركي في الفرن
البريك التركي في الفرن المقادير 4 كوب دقيق +1 كوب لبن دافئ +1/2 كوب زيت +1 معلقة كبيرة خميرة +3 معالق سكر كبيرة 1 معلقة مسح صغيرة ملح +1 بيضة كاملة +1 بياض بيضة ونحتفظ بالصفار لدهان الوجه سمسم +حبة البركة الطريقة ندوب الخميرة مع السكر واللبن ثم نضيف عليهم الزيت ونضع الدقيق في وعاء وعليه البيضة وبياض البيضة والملح ونعجنهم بخليط اللبن من 5 ل 10 دقايق وده شكلها ثم نتركها في فرن دافئ ونغطيها بكيس بلاستيك حتي يتضاعف حجمها كده بالنسبة لاشهر حشوة تركية هي الجبنة الفيتا بالبقدونس واللحم المقدد وانا استبدلته بالبسطرمة او السلامي مع فلفل رومي وزيتون اول شئ نقطع العجينة قطع حجم البيضة ونفردها دايرة ونحشيها كما بالصورة ونقفلها من تحت كده وبالسكين نعمل تشريحات خفيفة كده من فوق او كده وديه حشيتها بسطرمة او نشكلها بيضاوي ونفتحها بالسكين كده او شكل شنطة صغيرة نقفلها من فوق بالايد كده بعد حشوها اما الشكل ده فردت العجينة بيضاوي ونقطعها بالسكين كده ونحشيها ونلفها كده والاخر نلفها دائرة ونقفلها من تحت بصوا كده او نقفل الدائرة شكل القطايف ونقفلها بشوكة وهنا بعد الخبز ودى سندوتشات من نفس العجينة الف هنا وعافية هيفولا
التعديل الأخير تم بواسطة هيفولا ; 05-11-2013 الساعة 08:09 PM |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|