صفحة بيت عطاء الخير
بطاقات عطاء الخير
تويتر عطاء الخير الرسمي
مجموعة بيت عطاء الخير الرسمية
بحث في موقع الدرر السنية
 

بحث عن:

ابحث بالموقع
تاريخ اليوم:

  المستشار نبيل جلهوم  
المهندس عبدالدائم الكحيل الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى بطاقات عطاء الخير
دروس اليوم أحاديث اليوم بطاقات لفلي سمايل


مجموعات Google
اشترك فى مجموعة بيت عطاء الخير
البريد الإلكتروني:
زيارة هذه المجموعة

تسجيل دخول اداري فقط

إضافة رد
انشر الموضوع
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
قديم 12-19-2015, 09:29 AM
هيفولا هيفولا غير متواجد حالياً
Super Moderator
 
تاريخ التسجيل: May 2010
المشاركات: 7,422
افتراضي مكرونه بيتزاومعاها فراخ كنتاكى


مكرونه بيتزا ومعاها فراخ كنتاكى




دى فراخ كنت متبﻻها بطريقه الفراخ بالبرتقال
وسويتها على البوتجاز نص سوا
وبعد كدا عملت خليط عباره عن بيضه
وحطيت عليها معلقتين كبار دقيق ومعلقه كبيرة نشا

وملح وفلفل وبابريكا وقرفه وقلبتهم مع بعض
وخففتهم بالمايه لحد ما بقا عندى خليط سائل بس مش خفيف
بعد كدا حطيت فيه الفراخ وبعد كدا حطيتها فى خلطه كنتاكى
اللى بتيجى جاهزه من عند العطار
وبعد كدا قليتها فى الزيت على نار متوسطة وبالف هنا


نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

*****مكرونه بيتزا *****


وعملت معاها فراخ كنتاكىودى الطريقه بالتفصيل



مكرونه بيتزا


المقادير

نص كيلو مكرونه اقلام مسلوقه فى مايه وملح

مكعبات صدور فراخ او قطع لحمه

بهارات فراخ / ملح / فلفل / بابريكا / سمنه او زيت / معلقه كبيره صلصه

معلقتين كبار كاتشب ويخفف فى ربع كوب مايه

فلفل اخضر مكعبات

طماطم وزيتون اسود مقطع

( صوص الجبنه )

جبنه كريمى ( كبايات البريزيدون او الكيرى او المراعى )

ربع كوب لبن

معلقتين كبار جبنه رومى مبشوره

جبنه موتزريلا او شيدر للوجه


الطريقه

- هنتبل الفراخ بالملح والفلفل والبهارات والبابريكا
وبعد كدا تحمرها فى معلقه سمنه او زيت لحد ما لونها يبقا دهبى
وبعد كدا نحط عليها معلقه صلصه ونقلبهم كويس مع بعض
( ممكن تضيفى توم بودره او بصل بودره على حسب الرغبه )


- هنحط المكرونه المسلوقه فى صنيه بايركس ونضيف ليها الكاتشب
بعد ما يتخفف فى ربع كوب مايه ونقلبها كويس


- هنضيف على المكرونه صوص الجبنه
( هنخلط الجبنه الكريمى مع اللبن والجبنه الرومى ) ونقلبهم على المكرونه


- بعد كدا نضيف عليهم الفراخ ومكعبات الزتون والفلفل
والطماطم ونقلبهم كويس مع بعض


- واخر حاجه نحطها على الوش الجبنه الموتزريلا او الشيدر


وندخلها الفرن على درجه حراره 240 لمده نص ساعه

ولما تطلع سبيها تبرد شويه علشان تعرفى تقطعيها قطع


تقدرى تقدميها جمب قطايف بالجبن
او سمبوسه
او بطاطس شيبسى او سلطه خضرا


ملحوظه


*****


لو هتعملى المكرونه باللحمه سويها فى عرقها مع بصله صغيره وملح وفلفل

ممكن تستخدمى سجق بلدى وبردوى هتسويه الاول زى اللحمه

ممكن تستخدمى الجمبرى او اصابع الكابوريا
وهتسويهم فى طاسه الاول لحد ما مايتهم تنشف وتبليهم بملح وفلفل



دجاج كنتاكي
نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة


الكل يتهافت ويحب طعم ومذاق دجاج كنتاكي

ولكن هناك امهات دائمة القلق على صحة ابنائها

ولا ترضى الى بالطعام المصنوع في المنزل ومن يدها
والاطفال يحبون اكلات المطاعم وخاصة دجاج كنتاكي

لما يقدمه للاطفال من وجبات ترفيهية

واليوم اضع بين يديكي خلطه دجاج كنتاكي السرية
اولا المقادير :
دجاجة كاملة/1كوب حليب/بيضتان/نصف كوب دقيق
/1كوب كورن فلكس (رقائق الذرة)مجروش
الخلطة:ملح/فلفل اسود/فلفل ابيض/كزبرة/ورق غار/زنجبيل/فلفل مكسيكسي
ثانيا طريقة التحضير :
• تقطع الدجاجة الى ارباع وتسلق نصف سلقة
• توضع التوابل السابقة مقادير الخلطة مع بعضها البعض وتخلط جيدا
• يحضر طبق ويوضع فيه الدقيق واخر للكورن فلكس واخر للحليب واخر للبيض
• تغمس قطع الدجاج اولا في الحليب ثم تغمس في البيض ثم تغمس في التوابل ثم تغمس في الكورن فلكس
• يترك الدجاج بضع دقائق حتى تتماسك الخلطة
• ثم توضع في مقلات الزيت وتؤكل ساخنة
تقدم الوجبة ساخنة بجوار البطاطاس الملقية والكاتشب او السلطة
الوجبة تكفي 4 اشخاص
القيمة الغذائية للوجبة :
تحتوي الوجبة على قيمة غذائية مرتفعة وسعرات حرارية ايضا حيث …
تحتوي الدجاج على قيمة عالية من البروتين اعلى من تلك الموجودة في اللحوم الحمراء
يحتوي على الحليب على الكالسيوم اللازم لبناء الجسم
يحتوي الدقيق ورقائق الذرة على كمية من النشويات العالية المفيده للجسم
سر الخلطة :
كيف تحصلين على الطبقة المقرمشة التي تعلو الدجاج ؟
قومي بغسل الدجاج بماء بارد جدا بعد سلقة وجهزي الحليب البارد
لان تبريد الدجاج بعد ان كان ساخنا يعمل على عزل الطبقة المقرمشة

فتحصلين على دجاج يشيبه دجاج كنتاكي وليس مقليا فحسب وبالهناء والشفاء.

وبالف هنا وشفا



هيفولانقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة


رد مع اقتباس
إضافة رد

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع



ديزاين فور يو لحلول تقنية المعلومات