المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
|||
|
|||
مكرونه بيتزاومعاها فراخ كنتاكى
مكرونه بيتزا ومعاها فراخ كنتاكى دى فراخ كنت متبﻻها بطريقه الفراخ بالبرتقال وسويتها على البوتجاز نص سوا وبعد كدا عملت خليط عباره عن بيضه وحطيت عليها معلقتين كبار دقيق ومعلقه كبيرة نشا وملح وفلفل وبابريكا وقرفه وقلبتهم مع بعض وخففتهم بالمايه لحد ما بقا عندى خليط سائل بس مش خفيف بعد كدا حطيت فيه الفراخ وبعد كدا حطيتها فى خلطه كنتاكى اللى بتيجى جاهزه من عند العطار وبعد كدا قليتها فى الزيت على نار متوسطة وبالف هنا *****مكرونه بيتزا ***** وعملت معاها فراخ كنتاكىودى الطريقه بالتفصيل مكرونه بيتزا المقادير نص كيلو مكرونه اقلام مسلوقه فى مايه وملح مكعبات صدور فراخ او قطع لحمه بهارات فراخ / ملح / فلفل / بابريكا / سمنه او زيت / معلقه كبيره صلصه معلقتين كبار كاتشب ويخفف فى ربع كوب مايه فلفل اخضر مكعبات طماطم وزيتون اسود مقطع ( صوص الجبنه ) جبنه كريمى ( كبايات البريزيدون او الكيرى او المراعى ) ربع كوب لبن معلقتين كبار جبنه رومى مبشوره جبنه موتزريلا او شيدر للوجه الطريقه - هنتبل الفراخ بالملح والفلفل والبهارات والبابريكا وبعد كدا تحمرها فى معلقه سمنه او زيت لحد ما لونها يبقا دهبى وبعد كدا نحط عليها معلقه صلصه ونقلبهم كويس مع بعض ( ممكن تضيفى توم بودره او بصل بودره على حسب الرغبه ) - هنحط المكرونه المسلوقه فى صنيه بايركس ونضيف ليها الكاتشب بعد ما يتخفف فى ربع كوب مايه ونقلبها كويس - هنضيف على المكرونه صوص الجبنه ( هنخلط الجبنه الكريمى مع اللبن والجبنه الرومى ) ونقلبهم على المكرونه - بعد كدا نضيف عليهم الفراخ ومكعبات الزتون والفلفل والطماطم ونقلبهم كويس مع بعض - واخر حاجه نحطها على الوش الجبنه الموتزريلا او الشيدر وندخلها الفرن على درجه حراره 240 لمده نص ساعه ولما تطلع سبيها تبرد شويه علشان تعرفى تقطعيها قطع تقدرى تقدميها جمب قطايف بالجبن او سمبوسه او بطاطس شيبسى او سلطه خضراملحوظه ***** لو هتعملى المكرونه باللحمه سويها فى عرقها مع بصله صغيره وملح وفلفل ممكن تستخدمى سجق بلدى وبردوى هتسويه الاول زى اللحمه ممكن تستخدمى الجمبرى او اصابع الكابوريا وهتسويهم فى طاسه الاول لحد ما مايتهم تنشف وتبليهم بملح وفلفل دجاج كنتاكي الكل يتهافت ويحب طعم ومذاق دجاج كنتاكي ولكن هناك امهات دائمة القلق على صحة ابنائها ولا ترضى الى بالطعام المصنوع في المنزل ومن يدها والاطفال يحبون اكلات المطاعم وخاصة دجاج كنتاكي لما يقدمه للاطفال من وجبات ترفيهية واليوم اضع بين يديكي خلطه دجاج كنتاكي السرية اولا المقادير : دجاجة كاملة/1كوب حليب/بيضتان/نصف كوب دقيق /1كوب كورن فلكس (رقائق الذرة)مجروش الخلطة:ملح/فلفل اسود/فلفل ابيض/كزبرة/ورق غار/زنجبيل/فلفل مكسيكسي ثانيا طريقة التحضير : • تقطع الدجاجة الى ارباع وتسلق نصف سلقة • توضع التوابل السابقة مقادير الخلطة مع بعضها البعض وتخلط جيدا • يحضر طبق ويوضع فيه الدقيق واخر للكورن فلكس واخر للحليب واخر للبيض • تغمس قطع الدجاج اولا في الحليب ثم تغمس في البيض ثم تغمس في التوابل ثم تغمس في الكورن فلكس • يترك الدجاج بضع دقائق حتى تتماسك الخلطة • ثم توضع في مقلات الزيت وتؤكل ساخنة تقدم الوجبة ساخنة بجوار البطاطاس الملقية والكاتشب او السلطة الوجبة تكفي 4 اشخاص القيمة الغذائية للوجبة : تحتوي الوجبة على قيمة غذائية مرتفعة وسعرات حرارية ايضا حيث … تحتوي الدجاج على قيمة عالية من البروتين اعلى من تلك الموجودة في اللحوم الحمراء يحتوي على الحليب على الكالسيوم اللازم لبناء الجسم يحتوي الدقيق ورقائق الذرة على كمية من النشويات العالية المفيده للجسم سر الخلطة : كيف تحصلين على الطبقة المقرمشة التي تعلو الدجاج ؟ قومي بغسل الدجاج بماء بارد جدا بعد سلقة وجهزي الحليب البارد لان تبريد الدجاج بعد ان كان ساخنا يعمل على عزل الطبقة المقرمشة فتحصلين على دجاج يشيبه دجاج كنتاكي وليس مقليا فحسب وبالهناء والشفاء. هيفولا
|
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|