صفحة بيت عطاء الخير
بطاقات عطاء الخير
تويتر عطاء الخير الرسمي
مجموعة بيت عطاء الخير الرسمية
بحث في موقع الدرر السنية
 

بحث عن:

ابحث بالموقع
تاريخ اليوم:

  المستشار نبيل جلهوم  
المهندس عبدالدائم الكحيل الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى بطاقات عطاء الخير
دروس اليوم أحاديث اليوم بطاقات لفلي سمايل


مجموعات Google
اشترك فى مجموعة بيت عطاء الخير
البريد الإلكتروني:
زيارة هذه المجموعة

تسجيل دخول اداري فقط

إضافة رد
انشر الموضوع
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
قديم 10-29-2012, 10:47 PM
هيفولا هيفولا غير متواجد حالياً
Super Moderator
 
تاريخ التسجيل: May 2010
المشاركات: 7,422
افتراضي اللازانيا الأصلية

عيدكم مباااارك
ويا رب دايما عامر بالاعياد والافراح

ورضا من الله وبركة

حبايبى دايما بتوحشونى وبفكر لكم فى احلى اطباق عشان ارجع بيها


والنهاردة حبيت اعيد عليكم بطبق كله بيحبه


اللازانيا الأصلية


حبيت اقدمها بالطريقة الاصلية القديمة
بتاعت الطلاينة لانها فعلا بتكون روعة


والطريقة دى موحدة على كل حاجة عندى ..

علبة المكرونة وعلبة الجبنة وعلبة الصلصة


نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة


المكونات لصينية كبيرة


4 اكواب جبنة ريكوتا

2 بيضة

كوب جبنة برمجان او رومى مبشورة

2 كوب موتزريللا

ريحان او بقدونس

4 اكواب طماطم متسبكة

2 كوب عصاج

وطبعا المكرونة


الطريقة

اولا للى معندهومش علبة اللازانيا جاهزة ممكن تعملوها فى البيت


اولا لتجهيز حشوة الجبنة

نخلط الجبنة الريكوتا كلها على كوب واحد موتزريللا مبشورة
على نص كوب برمجان او رومى مبشورة مع بيضتين
وريحان مفروم او بقدونس لو الريحان مش متوفر


نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة


نخلط كويس لحد ما يندمجو ا


نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة


ثانيا حشو اللحمة


لعمل الطماطم
بتضربيها فى الخلاط وتخلليهم خشنة بسيط
ومعاها توم وريحان ونعناع وفلفل احمر
و تنزليه على زيت سخن لحد ما تتقل


العصاج بتعمليه عادى
وبعدين تضيفى ليه نص كمية الطماطم بس


نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة


ندخل على الرصة

انا استعملت المكرونة مش غير ما اسلقها وطلعت مستوية وجميلة
فا ماتخافيش منها المهم كمية السوايل فى الحشو هتسويها كويس


اولا حطيت نص كمية الطماطم السادة من تحت فى الصينية
عشان تبقى قاعدة للمكرونة

ورصيت المكرونة عليها


بعدين فردت نص خلطة الجبنة

وفوقها نص كمية العصاج بالطماطم

رصيت طبقة مكرونة
وكده الدور الاول جاهز


نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة


دى صور الدور الاول

الدور التانى بنفس الطريقة

طبقة من النص التانى من الجبنة

وعليها طبقة من الجزء اللى فاضل فى العصاج

وبعدين رصة تالتة و اخيرة من المكرونة

شوفوا الصور
وبعدين هقولكم على الوش


نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة


تغطية الوش

لازم تدلعيها على الوش

تاخدى اللى فاضل من الطماطم السادة وتفرديها على الوش

بعدين ترشيها باللى فاضل من الموتزريللا

وترصى ورق الريحان الفريش

بعدين ترشيها بحبة برمجان او رومى مبشور

وتختمى بشوية زيت زيتون او اى نوع

نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة


هنغطيها بفويل وندخلها الفرن متوسط حوالى 45 دقيقة

بعدين هما بيقولوا نشيل الغطى ونسيبها كمان عشر دقايق .
. بس انا بقولك لا
كفاية كدة عشان ما تنشفش وتعرفى تقطعيهاكويس

وطبعا لازم تتساب شوية عشان تمسك نفسها
ولو انى غرفتها على طول عشان كنت مستعجلة وكانت حكاااااية


وعلى فكرة بردو تانى يوم لما بتسخنيها بتكون وهم


ودى كانت النتيجة

ان ان اااااان


نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة


حبة صور احترافية


نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة


والزووووووم من جنب الشوكة على طول


غمضى عينك واتخيلى نفسك فى اقدم مطاعم نابولى وروما


نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

الف هنا وعافية

هيفولا

نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة

رد مع اقتباس
إضافة رد


تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع



ديزاين فور يو لحلول تقنية المعلومات