![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
|||
|
|||
![]() الكشرى
![]() ![]() المقادير : مكرونة مقصوصة وشوية مكرونة اسباجتي رز وشعيرية عدس بجبة ( العدس البني) صلصة بصل وثوم وزيت وخل ابيض ملح وفلفل وكمون وكزبرة ناشفة ومطحونة الطريقة : ![]() 1- سخني ميه مع شوية ملح وزيت 2- بعد ما الميه تغلي حطي المكرونة وقلبيها 3- كده المكرونة استوت 4- صفيها واشطفيها بميه باردة 5 - حطي المكرونة في الحلة ومعاها شوية زيت زيتون وملح ![]() اغسلي العدس واغليه وشيلي الريم اللي على الوش وسيبيه على نار متوسطة ![]() 1- في نفس المكان اللي هنسوي فيه الرز 2- نحمر البصل اللي هنحطه على وش الكشري 3- نطلعه من الحلة ونحطه على ورق المطبخ علشان ينشف من الزيت ويقرمش ![]() 1- في نفس الزيت المتبقي من البصل نحط الشعيرية ونقلبها لحد ما لونها يكون ذهبي وبعد كده حطي العدس المسلوق 2- حطي الرز بعد ما تكوني غسلتيه وصفتيه من الميه 3- قلبي شوية العدس والرز والشعيرية 4- حطي الملح وحطي الميه 5- خلاص كده الرز استوى ![]() دي علب الصلصة اللي انا استعملتها 1- ابشري البصل والثوم بشر ناعم وقلبيهم على النار مع الزيت 2- ضيفي الصلصة وقلبي وبعد كده حطي خل وميه 3- لما تقرب تتسبك حطي ملح وفلفل وكزبرة وقلبيهم وسيبيه على نار هادية لحد ما تتسبك على الاخر ![]() قطعي الطماطم وافرمي ثوم وملح وفلفل وكمون وكزبرة وزيت زيتون وليمون وشطة حمرا وقلبيهم هيكون شكله كدا ![]() ![]() طريقة الغرف : 1- حطي في طبق عميق الرز 2- وبعد كده المكرونة 3- وبعد كده الصلصة وفي الاخر البصل المحمر والطماطم والف هنـــــــــــــــــا ![]() والف هنـــــــــــــــــا ![]() |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |