![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
|||
|
|||
![]() الهريسة المحشية بجوز الهند والمكسرات من الوسط
وبالصور - ![]() النهاردة جبت لكم طريقة الهريسة المحشية لما عملتها كل اللى أكلوا منها قالوا لى دى أحسن من بتاعة الراجل وطلبوا منى أعمل لهم تانى ![]() المقادير : 3 أكواب سميد ( لو جبتي نص كيلو هيتبقى منه نص كباية عشان الكوبايه مش كبيرة ) كوب جوز هند كوب سكر قليل من الفانيليا باكو باكينج باودر ملعقة صغيرة محسن خبيز (لو معندكيش مش مهم ) 2 علبة زبادى أو 3 علب لو العلب صغيرة 2 ملعقة سمن أو زبدة الحشو : جوزهند وزبيب ومكسرات حسب الرغبة الشربات : 2 ونصف كوب سكر + 3 كوب ماء + ليمونة + فانيليا الطريقة : نجهز الشربات بوضع الماء والسكر على النار حتى الغليان ثم نعصر عليهم الليمونة ونتركهم دقيقة ثم نطفئ النار ونضع الفانيليا نترك الشربات حتى يبرد نضع السميد + جوز الهند + السكر + الفانيليا + الباكينج باودر + محسن الخبيز ونخلطهم مع بعض زى كده ![]() نضيف عليهم السمن وعلبتين زبادى ونعجن ![]() لو لقيناها لسه ناشفة نضيف القليل من الزبادى حتى تصبح عجينة متماسكة زى كده ![]() نحضر صينية مقاس 28 سم وندهنها بالزيت ونفرد فيها نصف العجينة ونضع عليها جوزهند وزبيب ومكسرات نشعل الفرن ونبدأ ناخد من العجينه ونبطط على اليد ونضع فوق الحشو حته حته زى كده ![]() ولما ننتهى من كل الصينيه ![]() نبلل اليد بالماء وننعم سطح الهريسة ![]() بعد كده ندخلها الفرن على درجة حرارة 240 درجة لمدة 25 دقيقة ![]() ونشقيها بالشربات البارد فور خروجها من الفرن ![]() اتفضلي حتة كمان عشان تدوقي ![]() ها ... ايه رأيك ؟ ملحوظة : عند فرد العجينة فى الصينية هيكون سمكها صغير جدا أقل من نص سم وبعد ما تستوي هتلاقي سمكها زاد لازم تستخدمى صينية 28 سم مع هذه المقادير لو استخدمتى صينية أصغر هتلاقى سمك العجينة أكبر ومش هتستوى كويس لو صينيتك صغيرة قللي المقادير جربوها وادعوا لي الف هنا وعافية هيفولا ![]() |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |