![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
|||
|
|||
![]() كارى الدجاج على الطريقة الهندية بالصور
![]() المقادير : ![]() نص كيلو صدور فراخ متقطعة شرايح معلقة كبيرة توم مفروم حبة فلفل حار متقطعة شرايح صغيرة ( انا حطيت فلفل رومى و قطعت شرايح طويلة ) بصلة متقطعة صغير معلقة كبيرة زنجبيل طازج مبشور معلقة كبيرة من بهارات الجراماسالا معلقة كبيرة كارى نص معلقة صغيرة كركم نص معلقة صغيرة كمون ملح و فلفل شطة ( اختيارى ) ( انا محتطش شطة لان الجراماسالا اصلا سبايسى فا قلت كفاية كده بس جوزى بيحط على طبقة لوحده شطة برضه ) نص كوباية كزبرة خضرا كوباية حليب جوز الهند 3/4 كوباية مرق او شوربة فراخ نص كوباية كريمة ( اختيارى ) و دى صورة اقرب للمقادير بدون الفراخ ![]() اول حاجة هنتبل الفراخ بنص كمية البهارات اللى فاتت ( يعنى من كل نوع بار ناخد نصه نتبل بيه الفراخ و النص التانى نسيبه شوية ) و نسيبها نص ساعة فى التتبيلة ![]() نحط شوية زيت على النار اول ما يسخن نحط البصل و شوية ملح و فلفل و نشوحهم ![]() و بعدين نضيف التوم و الزنجبيل ![]() و بعدين الفلفل الأخضر ( طبعا المفروض يبقى فلفل سبايسى بس انا جبانة و بخاف من الشطة ) ![]() و بعدين نحط باقى البهارات كلها ![]() و بعدين نحط الفراخ المتبلة ![]() نحمرها لحد ما تتحمر و تستوى تقريبا ![]() نضيف المرق او الشوربة ![]() و بعدين نضيف لبن جوز الهند ![]() نهدى النار و نسيب الفراخ تشرب شوية من المرق و اللبن لما نلاقى الصوص قل شوية ( انا مش بحب تكون غرقانة فى الصوص بحب يكون فيه صوص اه بس مش كتير يعنى) نحط الكزبرة الخضرا ( حطى تلت ارباع المقدار اللى عندك عشان الباقى هانزين بيه الفراخ ) ![]() اول ما الكزبرة دبلت ضيفت عليها الكريمة ( ده سبب انى بحب الصوص قليل عشان الصوص بعد اضافة الكريمة ما يبقاش سايح كده لا يبقى وسط) ![]() و نقلب اول ما الصوص يتقل شوية صغيرين نطفى عليها ![]() و هنا صور التقديم بعد ما زينتها بالكزبرة الخضراء ![]() هنا جنب الرز ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() اذا عجبتكم الوصفة ماتسونيش فى دعائكم فى امان الله يا قمرات هيفولا ![]() |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |