![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
المعجنـات والساندويتشات بالداخل أقسام فرعية متعددة |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
|||
|
|||
![]() حفلة مشلتت اتفضلوا
المشلتت راقات راقات أشكال وألوان ![]() المقادير دقيق فاااااااااااااااخر (لااااااااااااااااازم فاااااااااااااااااخر) ![]() الكيلو بيعمل 4 فطيرات ماء الكيلو بياخذ تقريبا 3 كوب ماء وممكن يحتاج كمان 0.25 كوب ماء اواكثر بقليل جدا حسب نوع الدقيق (المهم تحسى ان العجينه طرية) 0.5 ملعقة ملح رشة سكر الطريقة **نخلط الدقيق والملح والسكر والماء ![]() **نعجن عشر دقايق على الاقل وكلما زادت فترة العجن كان افضل ![]() **نتركها ترتاح قليلا ** نقطع العجين الى كور كل فطيرة 3 كورعلى الاقل وندهنهم كويس (احنا بنحبها راقات كتير وتخينة فباستخدم 5 كور) ![]() **نغطيه ونتركه على الاقل 5 ساعات (ممكن تعجنيه بالليل وتغطيه وتحطيه فى الثلاجة للصبح وده افضل العجينة بترتاح خاااااااالص وبتريحك فى الشغل انا عملت كده) ![]() **هنلاقى العجين ريح بالمنظر ده ![]() **نحضر زبدة سايحة وزيت ![]() والسر بتاعى ![]() باكو بيكنج بودر بيخلط مع الزبدة او السمن بيخلى العجين مورق وهش (جربوها على ضمانتى إن شاء الله تعالى) **ممكن نفرد بايدينا بس النشابة (الشوبك) بتسهل اكتر **بكل سهولة هنفردها من غير ما تتقطع إن شاء الله **ندهن زيت على السطح اللى هنفرد عليه عشان متلزقش **نفرد بالنشابة **وبعدين نفرد اكتر لحد ما تبقى كلها دائرة رقيقة ![]() **ندهنها بالزبدة ![]() **نطبقها مربع ![]() **نتركها على جنب **ناخذ الكرة الثانية ونفردها مثل الاولى وندهنها بالزبدة ![]() **ناخد المربع الاول ونضعه داخل الدائرة الثانية (حلو شغل الهندسة والدائرة والمربع والمثلث ده ههههه) ونطبقهم مع بعض ![]() **هتصبح واحدة نضعها على جنب ![]() طبعا الفطائر اشكال والوان وتختلف المسميات من بلد عربى لاخر وهذه محاولة بسيطة منى وارجو من الاخوات التفاعل والمشاركة باطباق من بلادهن ******************* الفطير المشلتت المصرى ![]() ** نفرد الثالثة وندهنها ![]() **ونضع المربع الثانى داخلها ونطبقها ![]() **هتطبقيهم على بعض هتبقى بالمنظر ده ![]() **نضعها فى صينية مدهونة بالزبدة ![]() **نتركها تستريح ساعة ولو اكثر يبقى احسن انا باتركها حوالى ساعه ونص (وفى اثناء ذلك اسخن الفرن جيييييييدا) **نفردها بالمنظر ده هتتفرد معانا بسهوله ومش هتلم تانى ولو لمت يبقى عايزه تريح شوية (لسة تعبانة ياعيييييييييييييينى ههههههه) ![]() **ندخلها فرن ساخن جدا نكون سخناه قبلها حتى تنضج وتحمر علامة نجاحها ان بعد ماتحطيها فى الفرن بقليل تبدأ تنتفخ زى كده ![]() **نرشها بقليل جدا من الماء وندهنها بقليل من القشطة او الزبدة السايحة ونغطيها بالفويل ونتركها لتبرد قليلا لو بتحبيها دافية او لتبرد تماما لو بتحبيها باردة ![]() ![]() ![]() جمال وطعم ولا الريحة امممممممممم ![]() وطرى ملبن ![]() ومع العسل النحل (الابيض) الاصلى الممتااااااااااااااز ياسلاااااااااااااااام ![]() ![]() وبالهنا والشفااااااااااااا ![]() ![]() عاملة لكم اطباق كتييييييييير عشان كل واحدة تاخد طبق ![]() ![]() واللى عاملة دايت تاخد طبق فيه قطعة واحدة ![]() وهنا طبق فيه قطعتين هههه ![]() ودى طريقة تانية للف الفطير وارجو ان الصور توضح ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() يتبع التعديل الأخير تم بواسطة هيفولا ; 11-17-2012 الساعة 08:11 AM |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |