![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
![]() |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
|||
|
|||
![]() فتة عيد الأضحى على الطريقة المصرية ألذ فتة مصرية بالخطوات المصورة من مطبخى أعتدنا بمصر نأكل الفتة في مواسم كتير منها عيد الأضحى و دي طريقة حلوة و سهلة للفتة ان شاء الله تعجبكم الفتة بالخل و الثوم ![]() المقادير للصلصة 5 حبات طماطم كبيرة معصورة بالخلاط 2 ملعقة زيت 2 فص ثوم مفروم 2 ملعقة خل(أي نوع أبيض أو أحمر) ملح و فلفل أسود و بهارات قليل للفتة 1 كيلو لحم مسلوق عادي ( لحم مسلوق بالماء و البصل و ملح و الفلفل الأسود و البهارات و عود قرفة و ورقتي لورا و عودين قرنفل و الهيل) 2 كوب مرق اللحم ( لتسوية الأرز) 1 كوب مرق اللحم لتسقية الخبز 2 خبز أسمر مقطع قطع صغيرة 2 ملعقة كبيرة سمن ( لتحمير الخبز) 2 ملعقة كبيرة زيت ( لنضج الأرز) 2 كوب كبير أرز مصري مغسول و منقوع لمدة 1/2 ساعة 2 فص ثوم مفري و محمر بالزيت للزينة الطريقة نعد الصلصة أولا نضع الزيت في قدر علي النار ثم نضع الثوم المفروم و نقلب ثم نضع عصير الطماطم و الملح و الفلفل الاسود و تترك علي النار حتي تتسبك و تنضج ثم نضع الخل و نطفي النار و تترك لتهدأ و دي صورة الصلصة النهائية تترك الصلصة علي جنب و نبدأ في عمل الفتة نقطع الخبز قطع صغيرة و نحمرها علي النار مع السمن (ممكن تحمر في الفرن ) و تقلب علي النار حتي يحمص الخبز و نحطه في القالب نعد الأرز بالطريقة المعتادة نضع الزيت في قدر علي النار ثم نضع الأرز المنقوع و المصفي و الملح و نقلب شوية ثم نضع المرق و نتركه يغلي ثم نهدئ النار علي الآخر و نغطيه و يترك لينضج الأرز و دي صورة بعد ما حطيت المرق و سيبته يغلي و دي الصورة بعد نضج الأرز نسخن 1 كوب من المرق و نسقي به الخبز المحمص و يترك حتي يتشرب الخبز المرق جيداااااااا ثم نخلط مع الخبز المسقي بالمرق 3 ملاعق كبيرة أرز ناضج + 4 ملاعق كبيرة صلصة و تقلب جيدا ثم نضع الأرز و نفرده علي الخبز و نزين السطح بالثوم المحمر و دي صورة الثوم المحمر و دي الصورة النهائية و دي من الجنب و دي كمان و تقدم مع اللحم المحمر و الصلصة و دي الصورة النهائية للطبق ![]() طريقة اخرى المقادير : 1ك ارز ابيض مستوى بالزبد صلصة فتة بالخل و الثوم خبز اسمر مصرى او خبز يحتوى على دقيق القمح و الردة تقلية " ثوم و خل " شوربة لحم و يفضل الضأن فلفل اسمر ملعقة زبدة كبيرة لحم ضأن او اى نوع لحم الطريقة : قطعى الخبز قطع صغيرة و حمرية فى الزبد ثم ضعى علية قليل من تقلية الخل و الثوم و بعض الشوربة لتطرية الخبز و اتركية دقيقتين ليتشرب الشوربة ثم ضعى بعض ملاعق من صلصة الفتة و الارز الابيض و اخلطيهم جيدا و افرغية فى صينية التقديم و غطية بالارز الابيض ثم بعض الصلصة و تقلية الخل و الثوم و بعض الفلفل الاسمر ثم ضعى قطع اللحم محمر او مسلوق حسب الرغبة صلصة الفتة : 2 كوب طماطم - ملعقة زبد - 3 فصوص ثوم - بعض الخل الابيض - ملح - فلفل اسمر ضعى الزبد و الثوم على النار حتى يصفر ثم ضعى الخل و عصير الطماطم و الملح و الفلفل و اتركية على النار حتى تصبح سميكة و بالعافيه. الف هنا وعافية اختكم/هيفولا ![]()
التعديل الأخير تم بواسطة هيفولا ; 11-08-2011 الساعة 03:30 PM |
![]() |
|
|
![]() |