![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
![]() |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() سفرة عطاء الخير الرمضانية لعام 1436 {اليوم ال عشرون } نصيحة اليوم (أجمع العارفون على أن ذنوب الخلوات هي أصل الانتكاسات، وعبادات الخفاء هي أعظم أسباب الثبات ابن القيم سفرتنا لعام 1436 سفرة غير اولا :العصير سموثي الليمون و النعناع ![]() [آنا آحب اعمله سلآش , اللي عايزة تعمله عصير تستبدل كمية الثلج بالماء ] المقادير : 1/2 كاس ورق نعنآع 1/4 كاس عصير ليمون معصور ومعه اللب 1/2 كاس ماء مثلج 2 ملعقة كبيرة سكر ( الكمية آختياريه )-2 كاس ثلج مجروش الطريقة : **نعصر الليمون ونطلع لبه (محدش يفكر يقشره لأني جربت وطلعت معي مرارة فظيعه من اللب الأبيض) **نضيف الماء وورق النعنآع والليمون واللب والسكر ونخلط هيآخذ وقت لحد ما تنعم كل آورآق النعنآع **نضيف الثلج المجروش ونخلط [ الخطوة دى مش هتعملوها اذا كنتو عايزين عصير ] ![]() **نزينه بالليمون آكيد ![]() ثانيا :الشوربة شوربة البطاطس و اللحم : ![]() المكونات :
غلي 6 ثمرات بطاطس متوسطة الحجم و ذلك بوضعها في وعاء مملوء بالماء علي درجة حرارة متوسطة حتي تغلي لمدة 15 دقيقة حتي تنضج تماماً ، ثم تركها حتي تبرد و تقشيرها و تقطيعها إلي مكعبات متوسطة الحجم . وضع مجموعة من المكونات معاً ومنها 3 معكبات مرقة الدجاج ، 1/2 معلقة صغيرة من الفلفل ، 1 معلقة كبيرة من رقائق الكرفس ، 1 معلقة من بذور الكرفس ، 1/8 كوب من البصل في وعاء و ملئ الوعاء بكمية كافية من الماء و تغطيته جيداً مع إضافة كمية صغيرة من الملح ، و ترك المكونات حتي تغلي . الجمع بين شوربة الدجاج و عمل خليط في وعاء اخر .وضع 2 من علب شوربة الدجاج و 2 علب الحليب في وعاء أخر و تقليب الخليط جيداً حتي يصبح سلس . ثانيا :السلطة سلطة الفيتا بالخيار والطماطم.... ![]() المقادير نصف كيلو جبنه فيتا-ثمرتان طماطم كبيرة -ثمرتان خيار-ملعقة كبيرة حبة البركة-زيتاوراق خس الطريقة قطعى الجبنة إلى مكعبات متوسطة الحجم ونضعها في طبق ونقطع الخيار والطماطم ونضيف كلوه إلى الجبنة ثم نضيف حبة البركة والخس ونقلب بحرص ونضيف زيت ثم تقدم.....بالهنااااااااااااا....... ثالثا المعجنات طبقات اللحمه المفرومه بالخبز والصوص ![]()
رابعا الطبق الرئيسي لفافة اللحم مع الفطر والزيتون .. روووعة
خامسا السحور أرز بالكبد والقوانص ![]() المقادير: 3 كوب أرز مغسول ومصفّى-كيلو كبد وقوانص مقطّعة 2 بصلة كبيرة مفرومة 3 أعواد قرفة خشب 2 ملعقة كبيرة زبدة-ملعقة كبيرة كركم-فص ثوم مفروم-ملح وفلفل-بهارات الطريقة: 1- في طاسة كبيرة؛ شوّحي نصف كمية البصل في ملعقة زبدة لمدة دقيقتين، وبعدين ضيفي عليها القوانص وشوّحيها شوية على النار، وبعد كده ضيفي الكبدة، وقلّبيهم مع بعض لحد ما ينزّلوا الميه اللي فيهم، وبعدين ضيفي عليهم نصف كوب ميه وتبّليهم بالملح والفلفل والبهارات، وسيبيهم على النار لمدة 15 دقيقة أو لغاية ما تتأكدي إنهم استووا. 2- في حلة منفصلة؛ شوّحي الثوم وباقي كمية البصل في ملعقة زبدة لغاية ما يدبلوا، وبعدين ضيفي عليهم الأرز وقلّبيهم كويس مع بعض، وبعدين ضيفي عليهم البهارات والكركم والقرفة، وقلّبيهم كويس، وبعد كده ضيفي عليهم الميه بحيث تغطّي الأرز، وسيبيه على نار عالية لحد ما الميه تغلي، وبعد كده قللي درجة الحرارة وسيبي الأرز على نار هادية لغاية ما الأرز يبدأ يتشرّب. 3- قبل ما الأرز يستوي ضيفي عليه نصف كمية الكبد والقوانص وقلّبيهم كويس مع بعض، وبعد كده ارفعي الحلة من على النار. 4- قدّمي باقي الكبد والقوانص في طبق منفصل، واستخدمي القوالب في تقديم الأرز. اخيرا الحلويات ليالى لبنان بأسهل طريقة ![]() المكونات: كيلو حليب-كوب سكر-كوب دقيق سميد 2 ملعقة صغيرة ماء ورد للتزيين: سيرب(السيرب هو نفسه القطر او الشربات او الشيرة) كريز-فستق مجروش الطريقة هنحط كل المكونات مع بعض فى كسرولة ماعدا ماء الورد ![]() ونقلبهم على البارد ونشغل عليهم نار هادية ونفضل نقلبهم لغاية مادقيق السميد يستوى ويتكاثف الخليط ![]() نطفى النار ونضيف ماء الورد ونحط الخليط فى صينية مدهونة ![]() نحطه فى التلاجة لغاية مايجمد وقبل التقديم نقطعه ونحط عليه السيرب بالنسبة لليالى لبنان فيه ناس بتحط مع المكونات بيضة بس انا شايفة ان كده احلى وفيه ناس بردو قبل التزيين بتحط قشطة بوك بس زى ماقلتلكم حبيت اعملها بأبسط طريقة وممكن متحطوش سيرب حسب رغبتكم وده شكلها بعد التزيين ![]() الف هنا وعافية لا تنسوني من دعواتكم . اتمنى ان تكون سفرتنا الرمضانية ال20 قد نالت اعجابكم اختاروا منها مايناسبكم جربوها لن تندموا جمعتها لكم مع الشكر لأصحابها و انتظرونا غدا إن شاء الله إن كان فى العمر بقية ![]() أختكم / هيفولا ![]() ![]() |
![]() |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |