![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
|||
|
|||
![]() اروع اكلات العيد(2) 9-كبد وكلاوى بالصوص مع الارز الابيض المقادير 1* كيلو كبدة ضانى . * عدد 3 كلاوى. * عدد 2 قلب . * 2فلفل اخضر رومى او حامى. * رأس ثوم مفصصة ومفرومة. * ملح – فلفل – كمون. * ربع كوب زيت. الطريقة - يقطع الكبد والكلاوي والقلوب إلي شرائح رفيعة او مكعبات - ثم تغسل بالماء وتصفي في مصفاة كل واحد لوحدة - ثم يسخن الزيت وتقلب شرائح القلوب والكلاوي كويس لحد ما ينزلوا مايتهم ويشربوها - وبعدين تضاف شرائح الكبدة إلي القلوب والكلاوي وتقلب جيدا ثم يضاف الثوم و الملح و الفلفل و الكمون والفلفل الأخضرثم يقلب كله مع بعض ويترك علي نار هادئة لحد ما يستووا مع اضافة القليل من الماء كلما احتاجوا ويقدم مع طبق من الارز الابيض ********************** 10-الكبدة بالفلفل و الطماطم ![]() المقادير * نص كيلو كبدة . * ملح _فلفل _فلفلة رومى كبيرة _بصلة كبيرة . *1 طماطم كبيرة . * معلقة زيت او سمن _ معلقة صغيرة خل .فصين ثوم. الطريقة * نقطع الكبدة قطع صغيرة و كذلك الفلفل و البصل و الطماطم . * نضع السمن فى حلة و نشوح فيها البصل و الفلفل و فصين الثوم لحد ما يصفروا * ثم نضع الطماطم و الخل و نقلب ثم نضع الكبدة و نقلب نقلب لحد ما تاخد لون محمر * اضع ربع كوب فى ربع كوب ماء لحد ماتستوى و يكون فيها صوص بنى. ******************** 11-الكبدة بالردة ![]() المقادير * كيلو كبدة شرائح . * رأس توم مفرومة ناعم جدا . * ملح -فلفل - نصف ملعقة صغيرة كمون - 2 ملعقة كبيرة كزبرة ناعمة . * 2 كوب ردة ناعمة + نص كوب دقيق – ( تخلطيهم مع بعض ). * زيت للقلى. الطريقة - تبلى الكبدة و ضعى عليها و الملح و الفلفل و التوم و الكزبرة و الكمون و قلبيهم كويس وحطيها فى الثلاجة تقريبا ساعتين علشان تشرب من كل التتبيلة كويس - طلعيها من الثلاجة و سخنى الزيت - نضع شريحة شريحة فى خليط الردة بالدقيق و اضغطى عليها با يدك كويس من الناحيتين - و ضعيها فى الزيت لحد ما تحمر من الناحيتين بس خلى بالك الكبدة اساسا بتستوى بسرعة يعنى ما تسيبيه على النار كثير ********************* 12-الفتة : ارز ابيض مستوى . عيش بلدى محمص . لحمة مسلوقة بالشوربة . صلصة طمامم بالخل و الثوم . طريقة سلق اللحمة ( ضانى او بتلو او كندوز صغير او رقبة ) نضع الماء على النار و فية بصلة كبيرة مقطعة نصين و وورقتين لاورو و ملح وقلفل الى ان تغلى اضع اللحمة و اشيل طبعا الريم كل ما يطلع و ارميه الى ان تستوى 3/4 سوى اروح بالكبشة اشيلها من الشوربة و اصفى الشوربة بالمصفاة اجيب حلة تانية نظيفة و اضع فيها ملعقة كبيرة سمن و لما تقدح ارمى فيها فصين مستكة و فصين حبهان حتلاقى ريحتهم طلعن تروحى حاطه على طول اللحمة كلها تقليبة فى السمنة و تلروحى منزلة عليها الشوربة حتعمل تششششش و حتشمى بقى ريحة الشوربة الجميلة حتستوى اللحمة اطفى النار طريقة عمل الصلصة بالخل و الثوم : اضع على النار 2ملعقة سمن و عليهم راس ثوم مفرى لحد ما يصفر بس الثوم اروح حطة علية 1/2 كوب خل حتى يغلى ثم اضع صلصة طماطم وملح وفلفل و بهارات و قليل من الماء ؤ اتركها حتى تتسبك حوالى 10 دقائق طريقة تركيب طبق الفتة : 1_ اقطع العيش قطع متوسطة فى الطبق او الصينية و ارشرشة بالشوربة لحد ما كلة يشرب شوربة 2_ اضع الارز على العيش و افرده كويس و اضع كبشة شوربة 3_ ثم اضع بالكبشة صلصة الطماطم على وش الارز كلة بس مش قليلة 4_ ثم ارصص قطع اللحم الهوبر على و ش طبق الفتة و حيطلع منظرة و ريحتة تفتح النفس الف هنا وعافية اختكم /هيفولا ![]() التعديل الأخير تم بواسطة هيفولا ; 03-01-2012 الساعة 06:40 AM |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |