![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
|||
|
|||
![]() ₪طبق متميز₪ كفتة الارز بالصلصة ع الطريقة المصرية بالخطوات المصورة ![]() اكله مصريه وهى كفته الارز بالصلصه يارب تعجبكم المقادير نص كيلو لحم مفروم كوب رز مصرى منقوع نص ساعه بماء ساخن (حتى يسهل فرمه فى الكبه) 3 بصلات حوالى نصف كيلو طماطم اربع فصوص توم حزمه شبت حزمه بقدونس ملح فلفل كمون كزبره هيل مطحون جوزه الطيب الطريقه نغسل الشبت والبقدونس جيدا ونقطعهم ونضعهم فى طبق ونضيف كوب الارز المنقوع مسبقا واللحم وحبتان بصل مقطعه وفصوص التوم ونضع التوابل ناخذ جزء من الخليط ونضعه فى ماكينة الكبه او مفرمه اللحمه ونفرمه وهكذا حتى ننتهى من الفرم وبعدها سنجد الخليط خشن نوعا ما نعيده للكبه مره اخرى ونفرم حتى يصبح ناعما كما فى الصوره ثم نحضر طبق به زيت وندهن به على اليد ونبدا فى تشكيل الكفته انا عملتها صوابع وومكن تكوريها نقوم بقليها فى الزيت وهذا شكلها بعد الانتهاء من الكميه طبعا تفرم المكونات جيدا هكذا وتوضع فى كيس اما على حالتها هكذا وعند الاستخدام تشكل وتقلى وأما تشكل وتقلى فى الزيت (اوتفرز على هذا الحاله وعند الأستخدام تخرج من الكيس على الصلصه وتطبخ) بعد ذلك نقوم بتحضير الصلصه نحمر البصله المتبقيه ومعاها حوالى ثلاث فصوص ثوم ![]() وعندما تحمر نضيف عليها عصير الطماطم المصفاه ![]() ونتركها حوالى ربع ساعه وبعدين نضيف حبات الكفته ونتركها عالنار حوالى ربع ساعه ونطفىء عليها ![]() وتقدم مع رز بالشعريه والف هنا يارب تعجبكم ![]() الف هناوعافية على قلوبكم اختكم/هيفولا ![]() التعديل الأخير تم بواسطة هيفولا ; 03-29-2012 الساعة 08:20 AM |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |