![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
![]() |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
|||
|
|||
![]() رولز الجبنة ![]() ![]() 2 كوب دقيق ( استخدمت الدقيق الكويتى ) 2 معلقة كبيرة زيت زيتون 2 معلقة كبيرة لبن بودرة 2 معلقة صغيرة خميرة فورية نص معلقة صغيرة بس مليانة بيكينج باودر ربع معلقة ملح معلقة صغيرة سكر كوب ماء ( ممكن أقل او اكتر حسب نوع الدقيق ) ( انا اخدت اقل من الكوباية اللى فى الصورة دى ماحتجتش كل الماية دى ) ![]() هنحط كل المقادير الجافة مع بعض و نقلبهم ( يعنى بدون الزيت و الماية ) ![]() و بعدين نحط عليهم الزيت و نخلط ![]() و بعدين نضيف الماية شوية شوية ( ماتضيفيش كل الماية مرة واحدة عشان ممكن يكون الدقيق اللى بتستخدميه مش محتاج كل كمية الماية دى ) انا عن نفسى بستخدم الدقيق الكويتى و ماستخدمتش كل كمية الماية اللى كانت فى الكوباية دى اتبقى شويه بس للأسف مصورتش اللى اتبقى ![]() طيب تعرفى منين ان كدهه كفاية ماية ؟؟ يبقى كفاية ماية لما تبقى العجينة عاملة كده زى الصورة دى ( هتلاقيها لمت معاكى بس لسه بتلزق جامد ) رشى الرخامة او الترابيزة بالدقيق و حطيها عليه ( مش هتشرب دقيق ياما خلى بالك اوعى تحطيلها دقيق كتير هتنشف و تبوظ ) ![]() و ابدأى عجن فيها هتلاقيها لمت كويس معاك بس لسه بتلزق زى كده لما تيجى تفرديها ( ممكن تبلى ايديك بنقطة زيت و انت بتعجنيها لو بتلزق جامد اوى ) ![]() انما لما تيجى تلفيها فى ايدك ماتلاقيهاش بتلزق زى كده ![]() و حتى الرخامة مش هتلاقى عليها حاجة لازقة كده ![]() سيبيها تخمر بقى ساعتين و ماتستعجليش عليها ( انا مرة كنت مستعجلة و ولعت الفرن و سخنته و طفيته و حطيت جواه العجينة فى بولة و غطيتها و سيبتها خمرت فى نص ساعة بس لما باسيبها تخمر براحتها بتبقى أحسن ) هنا حطيتها فى البولة اللى كنت بعجنها فيها الأول ![]() هنا خمرت ![]() نرش شوية دقيق و نحط العجينة عشان نفردها كده ![]() و نفردها ![]() نجيب الجبنة اللى هنحشي بيها اللى هية : حبة البركة جبنة بيضاء فيتا جبنة موتزريلا و blue cheese او جبنة ريكفورد و دى اهم واحدة فيهم ( حتى لو مش بتحبيها دى بتدى نكهة مش معقولة رهيبة فعلا انا جوزى مش ممكن ياكل الجبنة دى بس فى الرولز دى بياكلها عادى ما شاء الله و بيحبها جدا جدا) و بعدين احنا هنكه بيها يعنى هنبشر حته صغيرة على العجينة تدى نكهة مش أكتر ( انا طبعا ما استخدمتش كل الجبنة دى استخدمت جزء بس ) ![]() هنحط شوية من الموتزريلا و بعدين الجبنة البيضاء و بعدين نبشر الجبنة الريكفورد و نحط حبة البركة و بعدين نرجع نحط موتزريلا تانى عشان حبة البركة تبقى متغلفة بالجبنة ![]() ونبدأ نلف الرول ![]() كده لفيته اقفلى الأطراف ( ممكن تبلى صوابعك بماية و تقفلى العجينة من الأطراف ) ![]() و قطعيها كانك بتفطعى السينابون ![]() و حطيتها فى صينية مفروشة بورق زبدة ( ممكن تحطيها فى صينية مدهونة زيت و مرشوشة دقيق ) ![]() فيه مرة حشيتها باللحمة المفرومة
و حطيت عليها طماطم و فلفل متقطعين كده ( طلعت جميلة برضه ) و حطيتها فى صينية المافن بس رشيتها الأول بزيت و دقيق ![]() و هنا لما اللى باللحمة طلعت رشيت شوية موتزريلا و دخلتها الفرن تانى الجبنة ساحت و طلعتها على طول ![]() ![]() ![]() و دى بقى اللى بالجبنة ![]() ![]() ![]() و دى من جوه هشة و طرية جدا جدا ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() انت ممكن تحشيها بأى حاجة ممكن كمان حشوة البيتزا بس بجد جربوها بالجبنة الف هنا وعافية هيفولا ![]()
|
![]() |
|
|
![]() |