![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
![]() |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() ![]() شيش طاووق سريع البارح عملت شيش طاووق بطريقتي و سريع وطلع لذيييييييييييذ وان شاء الله يعجبكم طبعا تتبيلة الشيش طاووق الكل يعرفها وتختلف من ست بيت للثانية لكن سبحان الله كل واحدة لها نكهتها الخاصة المهم التتبيلة هذي غير من اختراعي وبنات افكاري ![]() هذا شكل الدجاج في التتبيلة ![]() شايفين كيف شكلها اخضر على لون احمر حطيت في الخلاط بقدونس نص حزمة وكزبرة نص حزمة وبصلة صغيرة وكم فص ثوم وطماطم صغيرة وحبة فلفل رومي وخلطتهم لما اتهروا حطيتهم في زبدية وعليهم شوية كاتشاب وزيت زيتون وعصير ليمون وخل بلسميك تقريباً كل واحد نص كاس والليمون واحدة كبيرة وابهارات دجاج وشطة مجروشة وبابريكا وكمون وملح وحطيت مكعبات صدور الدجاج وتركتهم ساعة تقريباً وبعدها شكيتها في اعواد الخشب مع بصل مكعبات وفلفل رومي ![]() ![]() هنا دهنت الصاج بزيت زيتون ودخلتها الفرن على نار عالية مع تقليبها بعد فترة لما حمرت من اسفل وبعدين ولعت عليها شوي من اعلى حتى تحمر حلو ![]() ![]() وهذي اقرب شكل الدجاج امممممممممممممم ![]() وهذا شكلها على السفرة ![]() يارب تعجبكم هيفولا ![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]() -2- شيش طاووق غير المكونات -------- وراك فراخ مخلية بصل طماطم فلفل رومى توم مفروم كوب زبادى خل ليمونه زيت أسياخ خشب (أسياخ شيش طاووق) توابل (ملح-فلفل أسود-بهارات-كسبره ناشفه-قرفه -زنجبيل-قلب الحبهان -زعتر-ورق لور مطحون) الطريقة ------- نغسل اوراك الفراخ (الشيش طاووق) كويس جداا بالملح والخل ويشطف منهم ويقطع على حسب الرغبه قطعه صغيره او كبيره او متوسطة ![]() نفروم البصل وواحدة طماطم والتوم المفروم والزبادى وعصير الليمونه والتوابل والخل ونطحنها كويس فى الخلاط ننقع الفراخ فى التتبيلة ليلة او اقل حاجةساعتين ![]() هنقطع البصل والفلفل والطماطم مكعبات ننقع الاسياخ فى ماية علشان مش تتحرق نرص الفراخ والخضروات فى الاسياخ ![]() نرصها فى صنية ونحط عليها باقى التتبيلة وكوب ماء صغير ونحطها على النار ونغطى الصنية بورق فويل بعد مرور حوالى 5 دقايق هنحطها فى الفرن لغاية ما تكمل سوا وبعدين نرفع ورقة الفويل ونشغل الشواية علشان تاخد وش وتقدم بالهنا ![]() ![]() ملحوظة: لو عندك شواية ممكن تسويها عليها عالطول او لو عندك شواية فحم ممكن يتبع التعديل الأخير تم بواسطة هيفولا ; 05-18-2013 الساعة 10:00 AM |
#3
|
|||
|
|||
![]() شيش طاوووق دايت
![]() السلام عليكم النهاردة عاملة لكم احلى وأطعم شيش طاووق وسهل جدااااا . .وينفع للى عاملين دايت مغذى ولذيييييذ جدااااا التتبيلة هاتى كوب زبادى + فلفل + ملح + كمون + زعتر + بهارات فراخ لو عندك + قرفة بسيط + زنجبيل بسيط + خل + ليمون + كسبرة ناشفة + ملعقة صلصة + ملعقة مستردة + ملعقة كاتشاب +حبهان ولورا مطحونين + بصلة كبيرة مفرومة + 6 فصوص توم مدقوقين واضربى كل ده فى الكبة أو الخلاط وانقعى الشيش طاووق فيها "وينفع صدور دجاج "بانيه" انا عاملاه بيها " ![]() وانقعيه من قبلها بيوم "كل ما نقعتيه اكتر كل ما بقى طعمه تحححفة " وهاتى بقى فلفل الوان وبصل وطماطم وقطعيهم مكعبات ![]() ![]() وهاتى الاسياخ الخشب "هتلاقيها فى محلات الأدوات المنزلية ب 4 او 5 جنيه وبتكون كمية كبيرة" ورصى بالتبادل الفلفل والفراخ والبصل والطماطم ![]() ![]() انا كنت هعمل جنبها خضار سوتيه فى الفرن "عشان عاملة دايت" فجبت كوسة وفاصوليا خضراء وجزر وبصل وطماطم وقطعتهم وتبلتهم وحطيت مكعب مرقة دجاج ![]() وقمت رصيت الاسياخ الخشب فوق الصينية اللى فيها الخضار السوتيه وعلى الفرن .. لكن لو مش هتعملى خضار ممكن تجيبي صينيه فيها مية "عشان متتحرقش" وترصى الاسياخ عليها من فوق وعلى الفرن لمدة 40 دقيقة تقريبا والنتيجة النهائية ![]() ودول للى هتقيم ![]() ![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]() اولا ![]() نص كيلو صدور فراخ مخليه (انا استعملت نص كيلو كتجربه بس ) مقادير التتبيله 2بصله 2حبه طماطم 3فصوص توم ليمون علبه زبادي فلفل اخضر ملح بهارات لحمه وكاري وفلفل اسمر ![]() وبعدين نضرب دا كله في الخلاط وبكده جهزت التتبيله ونقطع الصدور مكعبات ونحطها في التتبيله من بالليل يفضل كده بس انا عملتها انهارده فكنت سايباها 3 ساعات بس وبرضه طلعت تحفه بجد ودي الصدور في التتبيله ![]() وبعدين نجيب طماطم وفلفل وبصلايه او 2 حسب ماتستخدمي للكميه ونقطعهم مكعبات كده ![]() وبعدين نجيب الاسياخ الخشب ونبتدي نرص قطعه فراخ وبصل وطماطم وفلفل بالتبادل لحد ماتخلص الكميه ودا شكلها بعد ماخلصت رص ![]() وبعدين نرص الاسياخ في صينيه ونحطها في الفرن ونرش عليها باقي التتبيله بتاعتنا ونقلبها من الوقت للتاني عشان تستوي هي مااخدتش وقت كتير وبعد مااستوت طلعتها عالشبكه تحت الشوايه وحمرتها من جميع النواحي تحت الشوايه وقتها كنت مولعه فحمه وحطيتها في وسط الصينيه بين الاسياخ وكبست عليها غطي حله عشان الدخان كله يملاها وكانت ريحتها بس مفحفحه عالاخر بجد طلعت جميله جدا جدا والاهم اني غظت اخويا اللي بيتحداني ![]() ودي كان شكلها النهائي يارب تعجبكم ![]() وعجبت ماما حبيبتي جدا وهااكلها هي بس ايه رايكم ااكل اخويا هو كمان منها ![]() ودي صوره كمان اتفضلو اتعشو معانا ياقمرات ودا صباع اخويا وهو بياخد سيخ ههههههههههههه مش صابر لما اخلص تصوير مش هديله برضه بس هه ![]() الف هنا وعافية هيفولا ![]() التعديل الأخير تم بواسطة هيفولا ; 05-18-2013 الساعة 10:14 AM |
![]() |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |