![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
المعجنـات والساندويتشات بالداخل أقسام فرعية متعددة |
![]() |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() حفلة مشلتت اتفضلوا
المشلتت راقات راقات أشكال وألوان ![]() المقادير دقيق فاااااااااااااااخر (لااااااااااااااااازم فاااااااااااااااااخر) ![]() الكيلو بيعمل 4 فطيرات ماء الكيلو بياخذ تقريبا 3 كوب ماء وممكن يحتاج كمان 0.25 كوب ماء اواكثر بقليل جدا حسب نوع الدقيق (المهم تحسى ان العجينه طرية) 0.5 ملعقة ملح رشة سكر الطريقة **نخلط الدقيق والملح والسكر والماء ![]() **نعجن عشر دقايق على الاقل وكلما زادت فترة العجن كان افضل ![]() **نتركها ترتاح قليلا ** نقطع العجين الى كور كل فطيرة 3 كورعلى الاقل وندهنهم كويس (احنا بنحبها راقات كتير وتخينة فباستخدم 5 كور) ![]() **نغطيه ونتركه على الاقل 5 ساعات (ممكن تعجنيه بالليل وتغطيه وتحطيه فى الثلاجة للصبح وده افضل العجينة بترتاح خاااااااالص وبتريحك فى الشغل انا عملت كده) ![]() **هنلاقى العجين ريح بالمنظر ده ![]() **نحضر زبدة سايحة وزيت ![]() والسر بتاعى ![]() باكو بيكنج بودر بيخلط مع الزبدة او السمن بيخلى العجين مورق وهش (جربوها على ضمانتى إن شاء الله تعالى) **ممكن نفرد بايدينا بس النشابة (الشوبك) بتسهل اكتر **بكل سهولة هنفردها من غير ما تتقطع إن شاء الله **ندهن زيت على السطح اللى هنفرد عليه عشان متلزقش **نفرد بالنشابة **وبعدين نفرد اكتر لحد ما تبقى كلها دائرة رقيقة ![]() **ندهنها بالزبدة ![]() **نطبقها مربع ![]() **نتركها على جنب **ناخذ الكرة الثانية ونفردها مثل الاولى وندهنها بالزبدة ![]() **ناخد المربع الاول ونضعه داخل الدائرة الثانية (حلو شغل الهندسة والدائرة والمربع والمثلث ده ههههه) ونطبقهم مع بعض ![]() **هتصبح واحدة نضعها على جنب ![]() طبعا الفطائر اشكال والوان وتختلف المسميات من بلد عربى لاخر وهذه محاولة بسيطة منى وارجو من الاخوات التفاعل والمشاركة باطباق من بلادهن ******************* الفطير المشلتت المصرى ![]() ** نفرد الثالثة وندهنها ![]() **ونضع المربع الثانى داخلها ونطبقها ![]() **هتطبقيهم على بعض هتبقى بالمنظر ده ![]() **نضعها فى صينية مدهونة بالزبدة ![]() **نتركها تستريح ساعة ولو اكثر يبقى احسن انا باتركها حوالى ساعه ونص (وفى اثناء ذلك اسخن الفرن جيييييييدا) **نفردها بالمنظر ده هتتفرد معانا بسهوله ومش هتلم تانى ولو لمت يبقى عايزه تريح شوية (لسة تعبانة ياعيييييييييييييينى ههههههه) ![]() **ندخلها فرن ساخن جدا نكون سخناه قبلها حتى تنضج وتحمر علامة نجاحها ان بعد ماتحطيها فى الفرن بقليل تبدأ تنتفخ زى كده ![]() **نرشها بقليل جدا من الماء وندهنها بقليل من القشطة او الزبدة السايحة ونغطيها بالفويل ونتركها لتبرد قليلا لو بتحبيها دافية او لتبرد تماما لو بتحبيها باردة ![]() ![]() ![]() جمال وطعم ولا الريحة امممممممممم ![]() وطرى ملبن ![]() ومع العسل النحل (الابيض) الاصلى الممتااااااااااااااز ياسلاااااااااااااااام ![]() ![]() وبالهنا والشفااااااااااااا ![]() ![]() عاملة لكم اطباق كتييييييييير عشان كل واحدة تاخد طبق ![]() ![]() واللى عاملة دايت تاخد طبق فيه قطعة واحدة ![]() وهنا طبق فيه قطعتين هههه ![]() ودى طريقة تانية للف الفطير وارجو ان الصور توضح ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() يتبع التعديل الأخير تم بواسطة هيفولا ; 11-17-2012 الساعة 08:11 AM |
#2
|
|||
|
|||
![]() حفلة فطير مشلتت-اتفضلوا -2- رولات الفطير المشلتت ![]() تقديم مختلف للفطير وطعم مميز للحشوات وقرمشة من الداخل وكثير الطبقات المقادير: العجين: 4 كاس طحين (دقيق) فاااااخر (لاااازم فااااخر) ![]() ![]() 1.5 كاس ماء 2 ملعقة سكر قليل من الملح سمن او زبده مذابه ![]() الحشو: دجاج محمر مع بصل وبهارات (انا استخدمت بسطرمة وزيتون اسود وزيتون اخضر وطماطم مقطعة) ![]() جبن كريمي جبن مالح الطريقة: **نعجن مقادير العجين جيدا ![]() ** نقسمها الى كرات ونتركها ترتاح فى الثلاجة طول الليل بعد تغطيتها ![]() **نفرد كرة من العجين على سطح مدهون بالسمن ونفردها لتكون رقيقه ثم ندهنها بالسمن ![]() **نأخذ الطرف ونضعه في الوسط ثم الطرف الآخر حتى يتشكل مستطيل طويل وندهنه بالسمن ![]() **نضع في الطرف الحشوة حسب الرغبة ونلفها على شكل رول عملت المالح بالبسطرمة والزيتون والطماطم والحلو بالسكر وجوز الهند والزبيب ![]() ![]() **نضعها في صينية الفرن وندهن وجهها بالبيض ![]() **ندخلها الفرن على حرارة متوسطة حتى تحمر ![]() ![]() ![]() **نغطيها بالفويل ربع ساعة ![]() **تقدم ساخنة وتزين(المالحة بالطماطم الشيرى والحلوة بالعسل) ![]() حاولت اصورها لكم من الجنب عشان تشوفوا الراقات ![]() وبالهنا والشفاااا ![]() ![]() يتبع التعديل الأخير تم بواسطة هيفولا ; 11-17-2012 الساعة 08:24 AM |
#3
|
|||
|
|||
![]() حفلة فطير مشلتت -اتفضلوا
-3- فطير بلدى حادق او بيتزا بلدى ![]() ![]() المقادير: 2 كوب دقيق فاخر ![]() (انا طبعا ضاعفت المقادير) معلقة صغيرة ملح ماء دافئ للعجن الطريقة: **نعجن المقادير بالماء الدافئ ونتركها ساعة بعد تغطيتها لترتاح ![]() **نقطعها كور ونتركها ترتاح ![]() **نفرد اول قطعة بالنشابة وندهن الرخامة ![]() **نشد بخفة لحد ما تتفرد وتبقي شفافة **ولازم ندهنها زيت او سمن قبل ما نلمها ![]() **وبعدين نلمها وعلى الصينية **نحشيها انا عملت واحدة تونة وواحدة بسطرمة مع طماطم وزيتون وممكن جبنة ![]() **نفرد قطعة تانية بنفس الطريقة ونغطى بها الوجه ![]() **نسخن الفرن واحنا بنحشيها على اعلى درجة وده شكلها بعد ما استوت واحمرت ![]() ![]() **نغطيها بفويل قليلا ![]() **تقطع وتزين وتقدم ![]() ![]() وبالهنا والشفا ![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]() حفلة فطير مشلتت -اتفضلوا-4- بنت الصحن ![]() ![]() وصفة شهية من اليمن الشقيق (السعيد) وهناك فرق بينها وبين المشلتت المصرى فى طريقة الفرد وفى مقادير العجين ![]() ![]() المقادير: 5 كوب دقيق 1 ملعقة كبيرة خميرة 1 ملعقة صغيرة ملح 2 ملعقة كبيرة حليب بودرة 3 بيضة كبيرة 0.25 كوب زيت أو سمن مذاب او زبد مذاب 1 كوب ماء للتجهيز: سمن مذاب ، حبة البركة، عسل الطريقة: **نضع 4 كوب من الدقيق، الخميرة، الملح، الحليب، البيض والماء معا ![]() **نعجن جيدا إلى أن تتكون عجينة (كلما زادت فترة العجن كان افضل) **نضيف بقية الدقيق بالتدريج إلى أن تتكون عجينة طرية، ناعمة ومطاطية **نضع العجينة على الطاولة ونضع عليها قليل من السمن ونعجن إلى أن تتكون عجينة ناعمة ![]() **نضع قليل من السمن في طبق عميق ونضع العجينة وندهنها بقليل من السمن ** نغلّف العجينة بقطعة من ورق النايلون ونضعها في مكان دافئ لمدة ساعة إلى أن يتضاعف حجمها ![]() **نحضر صينية مناسبة، نضغط باليد على العجينة لنخرج الهواء منها ونقطعها إلى كرات متوسطة الحجم ![]() **نضعها في الصينية ونغلّفها بقطعة من ورق النايلون **نترك الكرات إلى أن يتضاعف حجمها ![]() **نحضر صينية عالية الحافة متوسطة **نضع السمن المذاب في طبق ونضعه بجانبنا للتشكيل: **على سطح نظيف نضع مقدار من السمن، نضع كرة من العجينة ونبدأ بمدّها بأطراف الأصابع إلى أن تصبح دائرة رقيقة حسب حجم الصينية التي سنخبز بها بنت الصحن ![]() **نضيف مزيد من السمن أثناء مدّ العجينة لتبقى لينة **نضع الدائرة في الصينية وننثر عليها قليل من السمن (وممكن قليل من حبة البركة) **نكرر مدّ بقية الكرات إلى دوائر بنفس الحجم مع إضافة السمن وحبة البركة بين الطبقات إلى أن تنتهي كمية العجينة ![]() **نوزع بقية السمن على آخر طبقة وننثر بقية حبة البركة (او ندهن الوجه بصفار بيضة مخفوق مع قليل من الحليب او الحليب المركز المحلى) ![]() **نغلّف الصينية بقطعة من ورق النايلون ونتركها إلى أن يتضاعف حجمها ثانية **نسخّن الفرن إلى درجة حرارة 200مْ ونثبت الرف الشبكي الأوسط ![]() ![]() **نخبز بنت الصحن لمدة 20 دقيقة إلى أن يصبح لونها ذهبي فاتح ومشهي ![]() ![]() **نغطيها بفويل قليلا ![]() ![]() **تقدم ساخنة مع العسل (او نرشه عليها حسب الرغبة) ![]() ![]() **ممكن رش قطع جبنة بين الطبقات مع السمن وتكون بنت الصحن مالحة فى هذه الحالة ![]() وبالهنا والشفاااااااااااااااا ![]() ![]() ![]() ![]() هيفولا ![]() |
![]() |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |