![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
|||
|
|||
![]() مينى تشيزكيك بالكنافة ![]() ![]() ![]() عملنا قوالب المينى تشيزكيك من علب القشطة ![]() شيلنا القاعدة واحتفظنا بها وغلفناها بالفويل وركبناها داخل العلب ![]() بس بدل ما نضعها مكانها فى القاعدة قلبنا العلب فوقها تحتها ووضعنا القاعدة مكان الغطا ![]() المقادير: لخلطة التشيزكيك: 1 علبة حليب مكثف محلى (نستلة او بونى) 300 جم جبن كريمى (فيلادلفيا او 20 مكعب كيرى) 3/4 كاس كريمة خفق للحلويات (جهينة) 1 علبة زبادى او قشطة او سوركريم 1/4 كاس ماء ساخن مذاب فيه 1 ملعقة كبيرة جيلاتين الطريقة: **نفرد طبقة من خليط الكنافة بالزبدة فى قوالب المينى تشيز كيك ونضغط عليها جيدا ونكبسها ![]() ![]() ![]() ![]() **تدخل فرن ساخن حتى تحمر وتترك لتبرد ![]() ![]() **نمزج مكونات خلطة التشيزكيك كلها وتخفق جيدا بالمضرب الكهربى 5-7 دقائق ![]() ![]() ![]() **نصبها فى القوالب فوق الكنافة ![]() ![]() **نغطيها ببلاستيك فيلم ونضعها فى الفريزر ساعتين ثم فى الثلاجة 16 ساعة (طول الليل يعنى) حتى تتماسك جيدا ![]() **ندخل يدنا من تحت القالب وندفع القاعدة لفوق ونخرج التشيز من القالب ![]() ![]() **يزين الوجه بباى فيلينج او اى صوص ![]() ابنتى الحبيبة زينت البعض بحبات الرمان والبعض بصوص الكراميل ![]() وبالهنا والشفا ![]() و بالهنا و العافيه التعديل الأخير تم بواسطة هيفولا ; 01-16-2014 الساعة 08:35 AM |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |