![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
|||
|
|||
![]() مقلوبة الباذنجان باللحمة
![]() ![]() المقـــــــــــــــــــــــاديــــــــــــــــــــ ــر بطاطس(واحده مقطعة مكعبات - وحبة كبيرة مقطعة شرايح) طماطم(واحده مكعبات - واحدة شرايح) جزرة مكعبات - فص توم لحم 2 كوب ارز مغسول بهارات (ورق لورا - قرنفل - حبهان - قرفة عيدان - معلقة صغيرة كركم - ليمون جاف ) الطـــــــريقــــــــــ ـــة ![]() نحط معلقة سمنة ولما تسخن ممكن نضع فص مستكة وبعدين ننزل باللحمة تاخد صدمة ![]() بعد كده ننزل بالبهارات ونقلب فيها لحد مانشم ريحتها ![]() بعد كده ننزل بالخضار المقطع المكعبات ونقلبهم مع بعض ![]() وبعد كده نزودها مياه مغلية ونسيبها لما تستوى ![]() نحمر الباذنجان ![]() بعدين البطاطس نحمرها بحيث تاخد لون بس ![]() والبصل نحمره ياخد لون دهبى فاتح ![]() بعدين نجيب الحلة بتاعتنا ويفضل انها تكون من النوع مابيلزقش وندهنا مادة دهنية خفيفة وبعدين نحط رشة ارز كده ![]() نرص البتنجان ![]() وبعدين البطاطس والبصل ![]() وبعدين شرايح الطماطم و اللحمه ![]() وبعدين الارز ونحاول نساوية كده ونسقيه شوربة اللحمة اللى اتسلقت فيها كمية الشورية تساوى كمية الارز (كوباتين شوربة) ولما تغلى الشوربة نوطى النار لحد مالارز يستوى وممكن نزود زبيب على الارز بعد مايستوى ونسزى سطح الارز تانى ولما الارز يستوى يبقى كده المقلوبة خلصت ونقدمها ونزين سطحها باللوز المقشر المحمص والزبيب ![]() ![]() وده شكلها من جوه ![]() قدمت معاها شوربة لسان عصفور وسلطة خضراء ![]() ![]() الف هنا وعافية هيفولا ![]() |
|
|
![]() |