![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
|||
|
|||
![]() طاجن العكاوى المصرى بالبطاطس
![]() نبذه عن العكاوى العكاوى عباره عن ذيل العجل يفضل يكون كندوز وهى عباره عن فقرات بعد سلخها بيقطعها اللحام او الجزار لانه عارف مقاس كل فقره بالظبط وتقريبا بتكون 3 سنتيمتر ولحم العكاوى من اطعم انواع اللحوم ![]() المقادير عكاوى مقطعه بطاطس مقطعه مكعبات 2 كوب طماطم معصورة ومصفاة 2 بصله مقطعه مكعبات ملعقه توم مفروم توابل ( ملح فلفل ورق لورا حبهان مستكه الطريقه هنا العكاوى مقطعه ![]() نغسلها كويس زى ما بنغسل اللحوم بالظبط ![]() وفى صنيه نضع الزبده ![]() ونضيف الحبهان والمستكه ونضع قطع العكاوى ونشوحها لمده عشر دقائق مع التقليب المستمر ![]() وبعدها نضيف الماء ويغطى العكاوى بشكل كافى ونتركها عالنار حوالى ساعه لانها بتحتاج وقت طويل فى النضج ![]() وفى الوقت ده نجهز الصلصه الى عباره عن بصل مشوح فى قطعه زبده وتوم وطماطم وعند بدء الغليان نطفى النار وهنا وضعنا البطاطس مع العكاوى فى طاجن ![]() ونصب الصلصه اللى جهزناها وبهرناها بالتوابل ونغطى الطاجن ويترك ساعه اخرى فى الفرن وده شكله بعد ما البطاطس والعكاوى نضجوا ![]() ![]() يارب طاجن العكاوى يكون عجبكم وعاوزه اقول لكم فيه ناس بتحبه بخضار مشكل وممكن بالفريك وممكن بلسان العصفور يعنى لك حريه الاختيار وهى سهله وبسيطه و مفيده جدا |
|
|
![]() |