![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
سفرة عطاء الخير 1435 سفرة غير بإعداد وأشراف / هيفولا |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#2
|
|||
|
|||
![]() -2-
البيتيفور - بالماكينة ![]() المكونات ![]() (المكونات دى لماكينة البتيفور مش لكيس التزيين) كيلو دقيق 4 كوب زبدة طرية 3 كوب سكر بودرة 5 بيضات كبار 2 ملعقة صغيرة فانيليا ملعقة كبيرة كاكاو للتلوين وللتزيين هنحتاج: مربى(اى نوع انا استخدمت مربى المشمش) فارمسيل-جوز هند فستق مجروش-بندق مجروش (وطبعا التزيين ده حسب الرغبة) الطريقة: فى اناء هنحط الزبدة ![]() وهنضربها بالمضرب لمدة نص دقيقة ![]() وهنضيف لها السكر بودرة ![]() ونضربها بالمضرب مدة طويلة لغاية مالونها يبقى ابيض وقوامها كريمى ![]() ونضيف لهم البيض والفانيليا ![]() ونضربهم كويس ونضيف لهم الدقيق المنخول بالتدريج ![]() ونقلب المكونات بالمعلقة او نعجن بايدينا لغاية مايبقى عندنا عجينة متماسكة ![]() وناخد نص كمية العجينة نضيف لها معلقة الكاكاو ونعجنها بايدينا لغاية ماتتلون كلها ![]() وطبعا فيه ناس بتحب تحط بيكنج بودر لمكونات البتيفور انا جربت الطريقتين واخترت اللى من غير بيكنج بودر هش وشكله مش بيتغير فى الفرن وطبعا انتم اختاروا اللى يريحكم ونبدأ نشكل البتيفور بالماكينة فى صوانى مدهونة ![]() وعملت ابيض وكاكاو وشكل جديد كاكاو وابيض مع بعض ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() هندخله فرن حرارته متوسطة لغاية مايستوى يحمر من تحت بس ومن فوق يفضل لونه زى ماهو هنطلعه من الفرن ونسيبه يبرد خالص ونبدأ نجهز الحشو والتزيين ![]() هناخد قطعة بتيفور ونغمس ظهرها فى المربى ![]() ونلصقها فى قطعة تانيه نفس شكلها وحجمها ونغمس طرفهم فى المربى ![]() ونحط الطرف ده فى المكسرات او جوز الهند او الفارمسيل (انا كاتبة التفاصيل المملة عشان المبتدئات) ![]() ونقدمه ![]() ![]() دى طريقة من الطرق الكتير للبتيفور انتم اختاروا الاسهل بالنسبه لكم تابعوني هيفولا ![]() ![]() |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |