![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#4
|
|||
|
|||
![]() تابع أكلات عيد الاضحى-
ثالثا الممبار *********** المقادير كيلو ممبار اكيلو طماطم خضرة (شبت بقدونس كزيرة) بصل 1كيلو رز توابل ملح فلفل كمون بهارات قرفه جنزبيل نفرم البصل ونفرم الخضرة ونعمل الطماطم فى الخلاط ونغسل الارز زنصفيه كويس ونبتدى نجيب حله نحط فيها شوية سمنه ونحط البصل المفروم ونشوحه لحد مايحمر وبعدين نعصر الطماطم فى الخلاط ونضيفها على البصل ونسيب الطماطم تتسبك مع البصل اول مانسبك الطماطم نضيف التوابل ملح فلفل كمون بهارات رشة قرفة ورشه جنزبيل رشة نعناع اخضر ونقلب كويس نضيف الارز ونقلب واخر حاجه الخضرة تكون مفرومه ومغسوله كويس وبعدين نجيب الممبار ونفتحه من فوق ونبتدى نحشيه واحده ورا التانيه بس مش نملاه رزه لما نخلص الحشو كلهم نجيب حله وفيها ميه مغليه ونحط ورق لورى وحبهان بصلة صغيرة جزرة صغيرة علشان الزفر تغلى نسقط الممبار ونسلقه ونطلعه من السلق فى مصفه ينزل اى سوايل به ونحمرة فى طاسه بها زيت غزير اطعم عمل ممبار فى عيد الاضحى السلام عليكم ورحمه الله وبركاته طريقه عمل الممبار وكيفيه تنظيفه وهو من اكلات التى تعمل فى عيد الاضحى ويعتبر الممبار مغذى جدا ومفضل ومحبوب لدى الكبار والصغار واليكم اجمل واحلى واسهل واسرع طريقه لعمل الممبار وتنظيفه بخطوات سهله وبسيطه جدا يارب تنال اعجابكم المقادير ====== نصف كيلو ممبار خروف تقريبا كوب ونصف رز مصري 2 حبة طماطم رأس بصل كبير ربطة بقدونس وكذلك كزبره خضراء وشبت أخضر ويمكن شبت ناشف نصف كوب زيت ملح +فلفل أسود +زنجبيل ناعم فلفل حار وذلك حسب الرغبه بهارات سلق الممبار ===== بصله حمراء كبيره حبتين طماطم وسط نصف ورقة غار+6 حبات هيل+ملعقة أكل ملح + ملعقه صغيره جدا من كلا من فلفل أسود ناعم +كمون ناعم+زنجبيل ناعم ![]() ![]() ![]() الطريقه أولا تنظيف الممبار من المهام الصعبة التي تواجه ست البيت هي تنظيف الممبار ولكن أول شيء تشيلي الشحوم الموجوده في الممبار من الخارج وذلك بوضع الممبار علي قطاعه وكحت الشحوم بسكين ليست حاده وتقلبيه علي الوجه التانى وتغسليه جيدا بالماء والملح ثم تقومى بتنظيفه من الماده اللزجه التي بداخله جيدا وحاولي أن تحافظي عليه وعدم تقطيعه واشطفيه جيدا وانقعيه بالماء والملح وقطرات من الخل لمده ساعه وبعد ذلك اشطفيه عمل الممبار او الفوارغ او العصبان المحشي علي الطريقة المصريه http://www.4cyc.com/play-xX30GyMUraw =============== شيف شربيني- الممبار http://safeshare.tv/w/QqGBevAajk ========= ( 4 ) ![]()
تابعوني ![]() التعديل الأخير تم بواسطة هيفولا ; 09-28-2014 الساعة 11:34 AM |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |