![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
![]() |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
|||
|
|||
![]() البريك التركي في الفرن ![]() المقادير 4 كوب دقيق +1 كوب لبن دافئ +1/2 كوب زيت +1 معلقة كبيرة خميرة +3 معالق سكر كبيرة 1 معلقة مسح صغيرة ملح +1 بيضة كاملة +1 بياض بيضة ونحتفظ بالصفار لدهان الوجه سمسم +حبة البركة الطريقة ندوب الخميرة مع السكر واللبن ثم نضيف عليهم الزيت ونضع الدقيق في وعاء وعليه البيضة وبياض البيضة والملح ونعجنهم بخليط اللبن من 5 ل 10 دقايق وده شكلها ![]() ثم نتركها في فرن دافئ ونغطيها بكيس بلاستيك حتي يتضاعف حجمها كده ![]() بالنسبة لاشهر حشوة تركية هي الجبنة الفيتا بالبقدونس واللحم المقدد وانا استبدلته بالبسطرمة او السلامي مع فلفل رومي وزيتون ![]() اول شئ نقطع العجينة قطع حجم البيضة ونفردها دايرة ونحشيها كما بالصورة ![]() ونقفلها من تحت كده ![]() وبالسكين نعمل تشريحات خفيفة كده من فوق ![]() او كده وديه حشيتها بسطرمة ![]() او نشكلها بيضاوي ونفتحها بالسكين كده ![]() او شكل شنطة صغيرة نقفلها من فوق بالايد كده بعد حشوها ![]() اما الشكل ده فردت العجينة بيضاوي ونقطعها بالسكين كده ![]() ونحشيها ونلفها كده ![]() والاخر نلفها دائرة ونقفلها من تحت بصوا كده ![]() او نقفل الدائرة شكل القطايف ونقفلها بشوكة ![]() وهنا بعد الخبز ![]() ودى سندوتشات من نفس العجينة ![]() الف هنا وعافية هيفولا ![]()
التعديل الأخير تم بواسطة هيفولا ; 05-11-2013 الساعة 08:09 PM |
![]() |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |