![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
![]() |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() تشيز كيك بالفراولة على طريقتى الخاصه بالصور بسم الله الرحمن الرحيم ![]() المقادير لطبقة الكيك 250 جرام دقيق تورته معلقه صغيره محسن كيك 3 معالق كبار ماء 3 بيضات المقادير لطبقة التشيز 250 جرام جبنه كيري 2 زبادى 2بيضه كوب سكر كوب الا ربع لبن نيدو كوب كريمه باودر عصير ليمونتين فانيليا ذرة ملح مقادير التوبينج فروله مقطعه شرائح باكوجيلى فراوله صوص شيكولا نبدا الطريقه اول حاجه هنعمل الكيك الاسفنجى ويابنات اللى مش متوفر عندها دقيق التورته تعمل كيك اسفنجى عادى خالص بس عايزين طبقه رقيقه اول حاجه هنحط البيض والمحسن ومعلقة ميه ونقلبهم دقيقه بعدين نضيف الدقيق وباقى كمية الميه ونضربهم حوالى 7 دقايق ![]() بعد مالون الخليط يفتح هنحطهم فى صنيه مبطنه زبده ودقيق والخليط هيكون تقيل شويه مش سايل نحاول نفرده ونساويه ![]() وطبعا الفرن سخن ندخلها على 180 هتاخد من 20 ل 25 دقيقه بالكتير ونختبرها بخلة سنان على ما الكيك يستوى هنروح نعمل طبقة التشيز وهى سهله برضه جدا هنحط كل المكونات على بعض ماعدا البيض كده ![]() ونضربهم كويس حوالى 3 دقايق هيبقوا كريمى جدا نضيف عليهم البيض كده ![]() ونضرب تانى حوالى كمان 5 دقايق هيبقوا كده بصوا كريمى ازاى ![]() هتكون بقا الكيكه استوت نطلعها من الفرن ونصب عليها الخليط ده وندخلها الفرن تانى ![]() نساويه كويس ![]() انا دخلته تانى الفرن على 160 اهدى حاجه لمدة تلت ساعه علشان نضمن ان البيض استوى كويس طب نعرف ازاى انها تومام خلاص هنلاقى سطح طبقه الجبنه شدت كده ومسكت نفسها زى المهلبيه بس المفروض انها تفضل بيضا زى ماهيه نطلعها ونسيبها تهدى وندخلها التلاجه لحد ماتبرد خالص مدة ساعه على مانعمل التوبنج وده اختياري اللى بتحب اى طعم تحطه انا حطيت فراوله هنقطع الفراوله شرايح وندوب الجيلى فى نص كباية ميه بس ونرفعهم مع بعض على النار 5 دقايق لحد ماياخدوا من طعم بعض ونسيبهم يبردوا بردوا خالص برا التلاجه ولازم الكيكه تبقا بارده وصوص الفراوله بارد والا الكيك هيشرب الصوص وتبوظ هنا طلعتها من التلاجه وحطيت عليها الصوص ![]() وندخلها التلاجه تانى حوالى ساعتين علشان تتقطع بسهوله الافضل نسيبها يوم ف التلاجه كيك وفراوله وشيكولاته ![]() ![]() بصوا الفراولايه دى تحسوا انها واخده شاور شيكولاته ![]() بصوا الطبقات هنا ![]() من الجنب واخده pause زى الممثلين ![]() من جوا بقا شايفين للتعذيب ![]() صوص الشيكولاته عباره عن شيكولاته خام دارك 200 جرام اربع مكعبات تقريبا اربع معالق كريم فريش او لبن شغال برضه مكعب زبده ونرفعهم على حمام مائى لحد مايختلطوا الف هنا وعافية هيفولا ![]() |
![]() |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |