![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
سفرة عطاء الخير 1435 سفرة غير بإعداد وأشراف / هيفولا |
![]() |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() 4-كحك(كعك) العيد بالملبن
على الطريقة المصرية ![]() المكونات: كيلو دقيق نصف كيلو سمنة بلدى سايحة(انا استخدمت سمنة الحلوب) كوب ونصف ماء دافىء (ممكن استبداله بحليب) نصف ملعقة كبيرة خميرة فورية 2 ملعقة كبيرة سكر 5 ملعقة كبيرة سمسم مش محمص ملعقة كبيرة ريحة كحك (وريحة الكحك دى من المكونات الاساسية للكحك المصرى وهى عبارة عن خلطة بهارات مكونة من حبهان وقرنفل وجنزبيل وقرفة وشمر مطحونين واحنا بنشتريها جاهزة من عند العطار) مكونات الحشو: نصف كيلو ملبن(الملبن نفسه هو الراحة ) 2 ملعقة كبيرة سمنة 3 ملعقة كبيرة سمسم نقطتين ماء زهر الطريقة: هنبدأ فى تحضير عجينة الكحك ودى صورة ريحة الكحك للى ميعرفهاش ![]() فى اناء هنحط الدقيق ومعاه ريحة الكحك ونقلبهم ونعمل حفرة فى النص نحط فيها السمسم ونقدح السمنة وننزلها على الدقيق وهتعمل فوران لأنها لازم تكون بتغلى وطبعا غليانها ده هيخلى السمسم يتحمص وفيه ناس بتحط السمنة باردة من غير ماتقدحها بس انا بعمل الكحك بالطريقة المصرية التقليدية طريقة جدتى الله يرحمها ![]() ونقلب الدقيق مع السمنة كويس بالمعلقة لأن السمنة سخنة يعنى نبس العجينة زى مابنقول فى مصر لغاية ماالدقيق يشرب كل كمية السمنة ![]() ونسيبهم يبردوا خالص وفى الكوب ونص ميه هندوب الخميرة والسكر وننزل بيهم على الدقيق والسمنة ![]() ونبدأ نعجن بايدينا او بالمعلقة ونلم العجينة بايدينا ![]() ونغلفها ونسيبها تخمر فى مكان دافى من مدة ساعة لساعة ونص وفى الوقت ده هنجهز حشوة الملبن هنقدح السمنة على النار ونطفى النار ونحط السمسم يتحمص فى السمنة على السخونية ونقلبه ![]() ونقطع الملبن قطع ونحطه على السمنة والسمسم ![]() ونشغل النار ونقلبهم كويس لغاية ماالملبن يمتزج مع السمنة والسمسم ويبقوا كتلة واحدة واخر حاجة نضيفلهم ماء الزهر وطبعا الخطوة دى اختيارى ![]() نرجع لعجينة الكحك هنلاقيها اختمرت كويس ![]() هناخد جزء من العجينة نكوره ![]() ونعمل حفرة فى النص ![]() ونكون مكورين الملبن ومجهزينه للحشو ![]() ونحط فى الحفرة دى كورة من كور الملبن ![]() ونقفل العجينة ![]() ونكون محضرين فورم تشكيل الكحك او المناقيش ![]() نحط العجينة فى الفورمة ونضغط عليها ![]() وننزلها من الفورمة على صينية مدهونة ![]() ونرص الكحك فى صوانى مدهونة سمنة ![]() ![]() ![]() وندخل الكحك فرن حرارته عالية ومسخنينه قبل كده ونطلعه لما وشه يحمر ويستوى وفيه ناس بتسيبه يختمر بعد ماتحطه فى الصوانى بس ده هيغير شكل الكحك والنقشة بتاعته هتختفى ولما يبرد خااااااااااااااالص نرش عليه السكر بودرة ونقدمه وده شكله بعد التقديم ![]() ![]() وده شكل الملبن جوة الكحك ![]() الكحك طلع طعمه اكثر من رائع بس ناعم جدا ودسم لأننا بنحبه كده لو انتم عاوزينه اخف ممكن تستبدلوا السمنة بزبدة |
![]() |
|
|
![]() |