كيكة برتقال مقلوبة بصوص كراميل
كيكة برتقال مقلوبة بصوص كراميل
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


طريقتي لكيكة البرتقال المقلوبة لكن مش بالكراميل العادي
(الكراميل ده له مذاق التوفي صوص)

وصوص الكراميل ده هتمتص منه الكيكة ويبقى طعمها جميل أوي وبعد ما نقلبها في طبق التقديم حيفضل منه في الصينية ... نحط معاه شوية ماء ونسخنه علشان يفك شوية ونوزعه على الكيكة

المقادير :
لصوص الكراميل :
1 كاس سكر
2 ملعقة كبيرة زبدة
1/4 كاس عسل نحل
التحضير :
**تخلط المكونات وتوضع فى كسرولة على نار متوسطة حتى تسخن فتحرك باستمرار بعد تخفيف النار حتى يذوب السكر ويغلي المزيج لدقيقتين تقريبا ويرفع عن النار

**يصب مباشرة في صينية مدهونة بالزبدة

**يترك لتهدأ حرارته قليلا وترص شرحات برتقال رقيقة في الصينية وتترك جانبا

للكيك :
3 بيضات
1.5 كاس دقيق
3/4 كاس سكر
3/4 كاس عصير برتقال بلدى (او اى نوع)
1/2 كاس زيت ذرة
2 ملعقة كبيرة بشر قشر برتقال بلدى (او اى نوع)
2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
1/4 ملعقة صغيرة كربوناتو (بيكنج صودا)
1/2 ملعقة صغيرة قرفة (يمكن الاستغناء عنها)
فانيليا
التحضير :
**تضرب في الخلاط البيض مع السكر والفانيليا حتى يذوب السكر تقريبا

**يضاف الزيت ويضرب
**يضاف العصير والبشر ويضرب قليلا

**يفرغ في وعاء ويضاف خليط الدقيق والبيكنج بودر والكربوناتو ويقلب حتى يتجانس المزيج ويصب فوق شرحات البرتقال

**تخبز بدرجة 180 م لمدة 40 – 45 دقيقة
**تترك الكيكة لتهدأ حرارتها قليلا ثم تقلب في طبق التقديم
ولو كانت لاصقة بحروف الصينية مرري السكين حول الاطراف
وتبرد وزينيها حسب رغبتك وتقدم

وبالهنا والشفا

هيفولا
التعديل الأخير تم بواسطة هيفولا ; 12-17-2013 الساعة 11:54 PM
|