صفحة بيت عطاء الخير
بطاقات عطاء الخير
تويتر عطاء الخير الرسمي
مجموعة بيت عطاء الخير الرسمية
بحث في موقع الدرر السنية
 

بحث عن:

ابحث بالموقع
تاريخ اليوم:

  المستشار نبيل جلهوم  
المهندس عبدالدائم الكحيل الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى بطاقات عطاء الخير
دروس اليوم أحاديث اليوم بطاقات لفلي سمايل


مجموعات Google
اشترك فى مجموعة بيت عطاء الخير
البريد الإلكتروني:
زيارة هذه المجموعة

تسجيل دخول اداري فقط

إضافة رد
انشر الموضوع
 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
قديم 04-04-2014, 10:33 PM
هيفولا هيفولا غير متواجد حالياً
Super Moderator
 
تاريخ التسجيل: May 2010
المشاركات: 7,422
افتراضي بفتيك اللحم



تبليه ملح و فلفل و مية بصل
و حطيه في التلاجة وياريت يبات ليلة في التتبيلة
لما تيجي تقليه تضربي بيض و شوية فلفل صغيرين
و تجهزي طبق فيه دقيق و طبق فيه بقسماط متبل بالتوابل
اللي تحبيه لو عندك ثوم بودرة وبصل بودرة وبابريكا وكاري
و تحطي البفتيك في الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
وأهم حاجة تضغطي عليه كويس علشان الخلطة تمسك عليه
و رصيه ف صنية ودخليه التلاجة على الأقل نص ساعة
بس مش فوق بعضه
و تجهزي زيت سخن أوي وغزير وتقلي فيه البفتيك
بس مش تخليه على النار كتير علشان ماينشفش
و لو اللحمة بتاعته كبيرة بتحطيه لما يتلون اللون الذهبي
تهدي النار شوية علشان يستوي\



طرريقة تانية
تعمليه بيكاتا بالمشروم أو بدون لو مش بتحبيه
بتجيبي طاسة فيها معلقة زيت وزبدة على حسب كمية البفتيك
وتقلي قطع البفتيك زي اللحمة كباب الحلوة كده يعني اللحمة تاخد لون
بس خدي بالك قطعة قعطة مثلا أو مش تملي الطاسة
أوي علشان ماتنزلش ميتها
و تكوني مجهزة بصل مقطع مكعبات صغيرة بس مش مبشور
وتحطيه في الطاسة بعد ماتشيلي اللحمة وتخلصي قليها
كلها وتشوحي البصل وتضيفي عليه معلقة دقيق ولو حابة مشروم تحطيه معاهم
و بعدين لما تتقلب كلها مع بعض كده
تضيفي نص كوب لبن و علهي معلقة زبدة أو لو عندك كريمة لباني يبقى أحسن ولما تغلي شوية تضيفي اللحمة وتهدي النار عليها شوية لحد ماتستوي و ألف هنا و شفا وبيتقدم جنبها رز أبيض ومممكن خضار سوتيه



بصى يا سمسمة اهم حاجة تكون اللحمة ناعمة مش خشنة وتقطعيه شرائح رفيعة على اد ما تقدرى وتدقيها شوية بالشاكوش اللحمة علشان ترق شوية وبعدين تعملى تتبيلة من ملح وفلفل ومية بصل وشوية لبن صغيرين او زبادى وانا باضيف معلقة مستردة وتوابل لحمة واسيبهم ساعتين وبعدبن تحطيهم فى دقيق وبعدين بيض وبعدين بقسماط وتقلى بصراحة جوزى وولادى بيقولوا احلى بفتيك بناكله ونفس الطريقة للبانيه وبالهنا


رد مع اقتباس
إضافة رد


تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع



ديزاين فور يو لحلول تقنية المعلومات