المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
|||
|
|||
كتف الخروف المشوى فى الفرن
كتف الخروف المشوى فى الفرن المقادير كتف خروف حوالى 2كيلوونصف كيس شواء مقادير التتبيله 2 حبه بصله كبيره -حبه طماطم حبه فلفل حامى او بارد-صويا صوص حوالى ملعقتين -اوراق نعناع ملح فلفل كمون بابريكا زنجبيل حبهان ورق لورى خل وليمون الطريقه بدايه نقوم بتنظيف الكتف من الدهون الخارجيه على قدر الامكان وانا افضل استخدام السكين الرفيع ثم نقوم بعمل فتحات بالسكين هكذا وفى الكبه نضع جميع مقادير التتبيله ونفرمة نضع الكتف فى صينيه او طبق ونضع التتبيله داخل الفتحات وعلي الكتف من الخارج ويترك ليله كامله لضمان طعم ممتاااااااااااااااااااااااااااااااااز ثانى يوم نقوم بتنظيفه من التتبيله ونضعه داخل كيس الشواء بدون اى اضافات ونغلق الكيس ونعمل شقوق ونضعه فى صينيه وندخله فرن متوسط حوالى ساعه وربع مثل البطه وده شكله نضغه تحت الشوايه للتحمير وبعدها يقدم وانا عملت معه انصاف فراخ مسلوقه ومدهونه بمعجون طماطم مضاف له توابل وزيت زيتون وخل يارب يعجبكم ومره اخرى كل عام وانتم بالف خير هيفولا
|
|
|