| 
			 | 
			
			 | 
		
| المستشار نبيل جلهوم | ||
| المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير | 
| دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل | 
			
  | 
			
			
			
	
		 تسجيل دخول اداري فقط  | 
		
| انشر الموضوع | 
| 
		 | 
	أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع | 
| 
		 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
		
	
		
		
			
			 رولز الجبنة واللحمة ![]() ![]() النهاردة جايبالكم وصفة سهلة و خفيفة و مشبعة و الأهم من كل ده انها تحفة طعمها رائع جدا ما شاء الله عشان الواحد احيانا بيزهق من العشا العادى يعنى ف ممكن تكون تغيير حلو و بسيط الأكلة دى زى ما العنوان بيقول هيه رولز الجبنة ندخل على المقدير  بسم الله 2 كوب دقيق ( استخدمت الدقيق الكويتى )  2 معلقة كبيرة زيت زيتون 2 معلقة كبيرة لبن بودرة 2 معلقة صغيرة خميرة فورية نص معلقة صغيرة بس مليانة بيكينج باودر ربع معلقة ملح معلقة صغيرة سكر كوب ماء ( ممكن أقل او اكتر حسب نوع الدقيق ) ( انا اخدت اقل من الكوباية اللى فى الصورة دى ماحتجتش كل الماية دى ) ![]() هنحط كل المقادير الجافة مع بعض و نقلبهم ( يعنى بدون الزيت و الماية )  ![]() و بعدين نحط عليهم الزيت و نخلط   ![]() و بعدين نضيف الماية شوية شوية   ( ماتضيفيش كل الماية مرة واحدة عشان ممكن يكون الدقيق اللى بتستخدميه مش محتاج كل كمية الماية دى ) انا عن نفسى بستخدم الدقيق الكويتى و ماستخدمتش كل كمية الماية اللى كانت فى الكوباية دى اتبقى شويه بس للأسف مصورتش اللى اتبقى ![]() طيب تعرفى منين ان كدهه كفاية ماية ؟؟     يبقى كفاية ماية لما تبقى العجينة عاملة كده زى الصورة دى ( هتلاقيها لمت معاكى بس لسه بتلزق جامد ) رشى الرخامة او الترابيزة بالدقيق و حطيها عليه ( مش هتشرب دقيق ياما خلى بالك اوعى تحطيلها دقيق كتير هتنشف و تبوظ ) ![]() و ابدأى عجن فيها  هتلاقيها لمت كويس معاكى   بس لسه بتلزق زى كده لما تيجى تفرديها ( ممكن تبلى ايديك بنقطة زيت و انتى بتعجنيها لو بتلزق جامد اوى ) ![]() انما لما تيجى تلفيها فى ايدك ماتلاقيهاش بتلزق زى كده  ![]() و حتى الرخامة مش هتلاقى عليها حاجة لازقة كده  ![]() سيبيها تخمر بقى  ساعتين و ماتستعجليش عليها   ( انا مرة كنت مستعجلة و ولعت الفرن و سخنته و طفيته و حطيت جواه العجينة فى بولة و غطيتها و سيبتها خمرت فى نص ساعة بس لما باسيبها تخمر براحتها بتبقى أحسن ) هنا حطيتها فى البولة اللى كنت بعجنها فيها الأول  ![]() هنا خمرت  ![]() نرش شوية دقيق و نحط العجينة عشان نفردها كده  ![]() و نفردها  ![]() نجيب الجبنة اللى هنحشي بيها  اللى هية : حبة البركة جبنة بيضاء فيتا جبنة موتزريلا و blue cheese او جبنة ريكفورد و دى اهم واحدة فيهم ( حتى لو مش بتحبيها دى بتدى نكهة مش معقولة رهيبة فعلا و بعدين احنا هنبشر حته صغيرة على العجينة تدى نكهة مش أكتر ( انا طبعا ما استخدمتش كل الجبنة دى استخدمت جزء بس ) ![]() هنحط شوية من الموتزريلا  و بعدين الجبنة البيضاء   و بعدين نبشر الجبنة الريكفورد و نحط حبة البركة و بعدين نرجع نحط موتزريلا تانى عشان حبة البركة تبقى متغلفة بالجبنة ![]() ونبدأ نلف الرول  ![]() كده لفيته اقفلى الأطراف   ( ممكن تبلى صوابعك بماية و تقفلى العجينة من الأطراف ) ![]() و قطعيها كانك بتفطعى السينابون  ![]() و حطيتها فى صينية مفروشة بورق زبدة   ( ممكن تحطيها فى صينية مدهونة زيت و مرشوشة دقيق ) ![]() فيه مرة حشيتها باللحمة المفرومة و حطيت عليها طماطم  و فلفل متقطعين كده ( طلعت جميلة برضه ) ![]() و حطيتها فى صينية المافن بس رشيتها الأول بزيت و دقيق  ![]() و هنا لما اللى باللحمة طلعت رشيت شوية موتزريلا   و دخلتها الفرن تانى الجبنة ساحت و طلعتها على طول ![]() و دى بقى اللى بالجبنة   ![]() ![]() ![]() و دى من جوه هشة و طرية جدا جدا  ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() انتى ممكن تحشيها بأى حاجة ممكن كمان حشوة البيتزا كتغيير برضه بس بجد جربوها بالجبنة دى هتعحبكوا اوى ان شاء الله الف هنا وعافية هيفولا ![]()  | 
		
  | 
	
		
  | 
			
			![]()  |