![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
|||
|
|||
![]() بيتزا بالفراخ
![]() ندخل على المقادير المقــــــــــادير **** 4 كوبايات دقيق كوب ماء * كوب الا ربع زيت معلقة ملح * معلقة سكر * معلقة خميره فوريه * معلقة بهارات * ونصف معلقة بيكنج بودر كوب زبادى الحشو كيس جبنه موتزاريلا مفروم دجاج * بصلتين جبنه نستو لحشو الأطراف الصلصه كيس صلصه كام فص ثوم معلقة زيت الطريقه ******* تعالوا نشرح الطريقه بالصور اول حاجه نخلت الدقيق وحطيته فى طبق بلاستيك ![]() ودى صورة مقادير العجينه والجبنه النستو دى للاطراف زى ما قلنا ![]() وبعدين حطيت عليه المكونات الجافه كلها معلقة الملح ومعلقة السكر ومعلقة الخميره ومعلقة البهارات والبودر ![]() وبعد ماقلبتهم حطيت الزبادى والزيت وبعدين عجنت وضيفت الميه شويه بشويه ![]() وده شكل العجينه بعد ما اتعجنت ![]() غطيت عليها علشان تخمر وعلى بال ما تخمر جهزت حاجة الصلصه علشان اعملها ودى صورة الزيت والثوم والصلصه ![]() دقيت الثوم وشوحته فى معلقة زيت ودوبت الصلصه فى شوية ميه وحطيتها على التقليه ولما غليت شويه حطيتها فى طبق علشان تبرد ودى صورتها فى الطبق ![]() وبعدين جبت البصلتين والمفروم دجاج ![]() وعصجت المفرم زى اى عصاج بشرت البصل ولما دبل شويه حطيت المفروم وقلبت شويه وبعدين حطيت عليه معلقة صلصه من اللى انا جهزتها علشان تديله طعم ولون ودى صورة العصاج ![]() وبصيت على العجينه لقيتها خمرت ودى صورتها ![]() علشان الدنيا سقعه خمرت فى ساعه وبعدين جبت صينيه ودهنتها زيت وفردت فيها العجينه بس على فكره العجينه عملت 2 بيتزا انا قسمتها اتنين وبعد ما فردتها قطعت الجبنه النستو شرايح وحطيتها على الاطراف كده ![]() وطبقت الاطراف على الجبنه كده ![]() وبعدين فرشت الصلصه على العجينه كلها كده ![]() وبعدين فرشت اللحمه كده ![]() وبعدين دخلتها الفرن عشر دقايق قبل ما احط الموتزاريلا علشان الموتزاريلا ما تحمرش لان المطلوب انها تسيح بس وهى بيضه بيكون طعمها احلى بكتير ودى صورة الموتزاريلا ![]() وبعدين خرجت الصينيه من الفرن وحطيت عليها الموتزاريلا ودخلتها الفرن تانى تكمل سواها ![]() وعلى ما تطلع من الفرن كنت انا حمرت طبق بطاطس علشان يكون جمب البيتزا ![]() وده شكل البيتزا النهائى لما خرجت من الفرن ![]() وطبعا ريحتها جميله جدا وطعما تحفه وده طبق جاهز للاكل ![]() الف هنا وعافية دعواتكم هيفولا ![]() |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |