![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
![]() |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() أحلى كيكة زبادى ![]() لها طرق كتير بس اظبط طريقة فيهم هي الطريقة اللى بتعايرى فيها الدقيق و السكر و الزيت بنفس كوباية الزبادى الطريقة دى انا كنت اخدتها من منتدى تانى من زماااااااان ربنا يجازى صحبة الوصفة خير يارب و فكرة الحشوة اخدتها من واحدة تانية خالص برضه من زمان و ربنا يجازيها الجنة بجد غيرت فى طعم الكيك و خليته احلى اكتر ما هوه حلو اصلا فعلا فيها طعم السنيكرز عشان الحشوة فيها زبدة الفول السودانى اولا الحشوة : المقادير: ![]() باكيت كريم كراميل 6 حبات اوريو من 2 الى 3 معالق صغيرين بس مليانين زبدة الفول السودانى شوكولاتة هيرشى ( حسب الرغبة ) فستق و جوز بيكان هناخدهم كلهكم و نحطهم فى الفود بروسيسور ![]() ونضربهم على سرعة متوسطةو ده بقى شكلهم ![]() و اخدتهم حطيتهم فى طبق تانى ![]() نيجى بقى للكيك المقادير ![]() المقادير كلها فى حرارة الغرفة 3 بيضات معلقة صغيرة فانيلا علية زبادى ( استخدمت اللى هيه 170 جرام لو مش عندكوا غير الصغيرة اللى هيه 90 جرام او 80 يبقى جيبو اتنين ) نفس العلبة سكر نفس العلبة زيت 2 من نفس العلبة دقيق منخول ( انا بنخله و لما اجى احطه على المقادير فى الفود بروسيسور ) معلقة كبيرة بيكينج باودر الطريقة : هنا حطيت الزبادى فى طبق و غسلت العلبة و نشفتها عشان اعاير بيها باقى المقادير ![]() الاول نحط البيض و السكر مع بعض 5 دقايق كده و نضربهم كويس فى الفود بروسيسور ![]() هنا بعد ما انضربوا كويس ( ممكن تحطى الفانيلا مع السكر و البيض بس انا عادة بعملها كده ) ![]() و بعدين تحطى باقى المقادير ماعدا الدقيق ![]() ![]() و نضرب كويس هنلاقى الخليط تقل شوية كده ![]() و بعدين نضيف الدقيق المنخول على دفعات واحد واحده و دى كانت اخر دفعة ![]() و د شكل الخليط فى النهاية ![]() ندهن الصينية اللى هنستخدمها بزيت او زبدة و نرش الصينية بالدقيق انا جبت صينيتين صغيرين و رشيتهم الاسبراى اللى فى النص ده ![]() هنا بعد ما رشيتهم ![]() و نحد نص الخليط بتاع الكيك ![]() و بعدين نحط نص الحشوة ![]() و دى صورة للصنيتين ![]() و بعدين نحط باقى خليط الكيك ![]() و دى برضة صورة للصنيتين قبل دخول الفرن ![]() و دخلتهم الفرن الساخن من قبل كده على حرارة 180 لمدة نص ساعة تقريبا و قبل ما نطلعها نتأكد من سواها بعود الشيش طاووق العود الخشب ده و ده كان شكلها بعد ما طلعت ![]() وده شكل الكيكتين ![]() و طبقا زوقتها عشان طعمها يبقى احلى طبعا جبت 6 كيرى و تقريبا نص نستلة ( حليب مكثف محلى ) و خلطتهم فى الخلاط ![]() و صبيتهم على الكيكتين ![]() و زينتها بهيرشى شوكلاتة و كراميل و واحده حطيت عليها شوية جوز بيكان مجروش كمان و التانية شوية فستق مجروش و دى صورتها النهائية ![]() و التانية بشوكولاتة اقل ![]() الاتنين مع بعض ![]() الكيك د على التلاجة عدل كل ما اتساب فى التلاجة كل ما طهمه كان اطعم بس لازم يتغطى بغطا الكيك ده عشان ماتنشفش من الجوانب لما تقطعى منها و تدخليها تانى التلاجة المهم دى كانت صورة الكيك من جوه بعد التقطيع ![]() و دى كانت قطعة من الكيك ![]() يارب تجربوها و تعجبكم باذن الله ولا تنسوا تدعولي هيفولا ![]() |
![]() |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |