| 
			 | 
			
			 | 
		
| المستشار نبيل جلهوم | ||
| المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير | 
| دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل | 
			
  | 
			
			
			
	
		 تسجيل دخول اداري فقط  | 
		
| انشر الموضوع | 
| 
		 | 
	أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع | 
| 
		 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
		
	
		
		
			
			 الكنافة               بالقشطة بالخطوات المصورة                     ![]() المقادير:                  1/2 كيلو كنافه                  كوب سمن سايحه                  للقشطه:                  2 كوب حليب                   5 ملاعق كبيره دقيق                  كوب قشطه                  للقطر:                  1/2  1 كوب              سكر                  3/4  كوب              ماء                  عصير               ليمونه                  فانيليا ![]() الطريقه: تحضير القطر:                     نخلط  مكونات              القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا                  نضع  الاناء              علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق                   ثم  نضيف              الليمون و نتركه يغلي قليلا    ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن  النار                                و  نتركه ليبرد              تماما                     ![]() تحضير القشطه:                     ندوب  الدقيق              في الحليب علي البارد                   ثم  نرفعهم في              اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا    ![]() نبعد  القدر عن              النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا                   حتي  يتجانس              الخليط تماما                   و  تصبح القشطه              جاهزه                     ![]() تحضير الكنافه:                     -  تفتت              الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح                  -  ندهن صينيه              بالسمن                   -  نضع نصف              مقدار الكنافه                   -  نضغط علي              الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا                  باستخدام               صينيه اخري اصغر منها                  -  نرش مقدار              من السمن السايح                     ![]() -  نغطي              الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)                  -  نضيف النصف              الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن     و نضغط عليها مرة اخري                                -  نرش مقدار              جيد من السمن السايح                  ![]() طريقه الخبز: ممكن  تخبزيها              في الفرن عادي و تحمري الوجه                   لكن  انا افضل              اني اخبزها علي سطح البوتاجاز                  لأن طعمها بيبقي الذ بكتير يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه و  اول ما              تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد                     ![]() و  لازم              تتركيها تبرد قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك    ![]() ![]() ![]() اختكم / هيفولا ![]()  | 
		
  | 
	
		
  | 
			
			![]()  |