![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
![]() |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() كيك البرتقال ![]() الكيكة دى سهلة و النتيجة مضمونة باذن الله طبعا و مع انى مش بحب كيك البرتقال بس دى غير هشة و طريه كده جميلة ما شاء الله المقادير فى حرارة الغرفة : ![]() 3 بيضات رشة فانيلا 3/4 كوب سكر لو نزود معلقتين كبار يكون افضل 3/4 كوب زيت 2 كوب دقيق منخول 2 معلقة صغيرة مليانة بيكينج باودر كوب عصير برتقال معلقة كبير بشر برتقال انا مابشرتش ابرتقال عملتة بالمقشرة كده دى اصلا كانت طريقة صاحبة الوصفة ( لو انت عايزة تبشريه ماشى مفيش مشكله ) و مناخدش خالص من الطبقة البيضة ماشى ؟؟؟ ![]() هنحط السكر و البيض و الفانيلا فى الخلاط و نضرب على اعلى سرعة 5 دقايق كده ![]() لحد ما يبقى عامل كده ![]() و بعدين نضيف الزيت و نضرب تانى ![]() و نضيف العصير مع البشر ![]() ![]() و نضرب كويس اوى عشان القشر يتفرم كويس كده ![]() هناخد الخليط بقى و نحطه فى طبق واسع و غويط كده ![]() نحط الدقيق المنخول و البيكينج باودر ![]() و بالمضرب اليدوى او الكهربائى بس على اقل سرعة نضرب الخليط و مانطولش عشان نحافظ على الهوا اللى جوه البيض و كده الخليط خلص ![]() و دهنت الصوانى بزيت و رشيتهم بالدقيق و حطيت فيهم الخليط ![]() و اتبقى شوية من الخليط عملتهم كب كيك ![]() و دى صورتهم مع بعض ![]() و ندخلهم الفرن الساخن على 180 حوالى نص ساعة ل 40 دقيقة و نختبرها طبعا قبل مانطلعها و نكون مطفيين الشفاط بتاع المطبخ عشان ماتهبطش لما نطلعها و ياريت مانطلعهاش بسرعة من الفرن نفتح باب الفرن مثلا و نسيبها شوية بس ناخد بالنا منها احسن تتحمر زيادة من الوش من سخونية الفرن و لو كانت استوت تمام يا بنات بس وشها ماحمرش نشغل الشواية ( بس انا ماحتجتش خالص الحتة دى ما شاء الله ) ![]() و دى من الجنب ![]() ودى لما قطعتها ![]() المفروض نزينها بسكر بودرة لما تبرد شوية بس انا مالحقتش اصورها بعد ما رشيت السكر البودرة بس حقيقى الكيكةحلوة اوى يارب تجربوها و تعجبكم وادعوا لي الف هنا وعافية هيفولا ![]() |
![]() |
|
|
![]() |