![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
|||
|
|||
![]() المعمول بطريقة الشيف/ لطيفة ![]() قدمت دورة (حلويات العيد) وكانت دورة جميلة جدا واستمتعت أنا والمشاركات واستفادو جدا جدا وفرحو انهم اتعرفو عليا , وزي اي حاجة اعملها في موضوع هوايتي هواية الطبخ بحب أوثق كل حاجة بالصور علشان تبقى مرجع ليا وتوثيق لإنجازاتي في المجال ده . هنا في أول يوم عملت المعمول ودي الطريقة المصورة الي وزعتها على المشاركات علماً إني دوراتي أقصى عدد بيكون هو 7 علشان لازم الكل يعمل ويطبق قدامي وأقدر أخد وأدي في الكلام مع كل المشاركات عكس لو كان العدد كبير ![]() هنا صورة مقربة لمقادير المعمول بطريقتي ![]() ظبطت الدنيا وكنت جايبة كل حجاتي وهنا لما بدأنا نتكلم عن المكونات والبداية ![]() هنا بعد ما خلصنا كلام عن المكونات كلها . بدأنا نقيس المقادير ونجهز مكونات المعمول ![]() بإسم الله نبدأ طريقة المعمول ح ستخدم اكواب القياس او الاكواب المعيارية لكن ممكن تستخدمي كوباية الماية العادي بشرط تبقى نفس مقاس الكباية لقياس كل المقادير . ![]() المقادير : 250 جرام زبدة (كوب وربع) 1/2 كوب سكر بودرة 1/4 2 كوب دقيق فاخر منخول 1 معلقة صغيرة باكنج باودر المكونات الاضافية : رشة ملح وللنكهة 1/2 ملعقة صغيرة من الفانيليا ملاحظة فوق في ورقة الدورة مكتوب حليب سائل 1/4 كوب ممكن ما نستخدموش غير لو كانت العجينة مفرولة شوية ويادوب شوية علشان زيادة بتخلي المعمول ناشف جدا ![]() وللحشو : وحنحتاج تمر او عجوة منزوعة النوة . وحنضيف عليها شوية زبدة طرية ورشة قرفة ورشة فانيليا ونعجن العجوة كويس علشان المكونات تندمج مع بعض وبتكون الحشوة رائعة فوق الوصف عن تجربة والكل بيسألني عن سر العجوة الجميل ![]() وحنعملها كور صغيرة بالصورة دي وحنخليها على جنب ![]() وللتشكيل المعمول ح نحتاج للقوالب المعمول ده شكل القوالب الي نازلة جديد بلاستك وفيها اكتر من شكل . بس القديمة الاصلية بتكون خشب وفيه موديل واحد بس ![]() هنا صوره قريبة لشكل القالب من جو وشكل الرسومات . ![]() يتبع |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |