![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
![]() |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
|
#1
|
|||
|
|||
![]() تشوكليت كابوتشينو تشيز كيك
من مطبخى وبالصور تشيز كيك سهل جدا جدا لذيد جدا جدا انا من عشاق التشيز كيك وبحب اعملها لو جايلى ضيوف بحس انها بترفع راسى ![]() كلنا متعودين اننا بنعمل اول طبقه فى التشيز كيك بالبسكوت المطحون مع الزبده بس انا قررت المره دى اعملها بالاسبونش كيك .... وبصراحه مقولكوش الاسبونج كيك خلتها حاجه تحفه المقادير للطبقه الاولى 3بيضات 250 جرام دقيق اسبونج جاهز معلقه صغيره محسن كيك ![]() نضرب كل المكونات مع بعضها ضربا جامد حوالى 10 دقايق لحد ماتبقى كده ![]() ملحوظه بس الكيك الاسفنجى بيكون قوامه اتقل بكتير من الكيك العادى وده طبعا بسبب المحسن بيخليه اشبه بالكريم شانتى وعلشان كده لازم واحنا بنحطه فى الصنيه نتاكد انه اتسكن كويس جدا فى كل اجنابها ونساوى الوش من فوق باسباتيولا انا صبيتها فى الصنيه البايركس الكبيره بعد مابطنتها ودخلتها الفرن لمدة نص ساعه وطلعت بالشكل ده ![]() هسيبها تبرد واروح احضر طبقة التشيز ملحوظه مهمه انا مقلبتهاش يابنات لان بعد مابتطلع من التلاجه بتتقطع بمنتهى السهوله زى ماهنشوف مقادير طبقة التشيز حوالى 250 جرام جبنه كريمة كوب سكر عادى كوب لبن نيدو باودر 2 زبادى اى نوع بيضه كيس كريم شانتى باودر بشر ليمونه والعصيربتاعها معلقه كبيره نسكافيه 2 ظرف كابوتشينو بالبندق رشة ملح بتعمل توازن فى الطعم دى صوره فيها بعض المقادير مش كلها لان كنت نسيت اصورها واشتغلت بيها على طول فيها نوع الجبنه اللى استخدمته ![]() تحط كل المكونات دى مع بعض فى الخلاط لمدة عشر دقايق لحد ماتمتزج كويس ونصبها على الكيك كده ![]() ندخلها فرن هادى لمدة 25 دقيقه انا فرنى هادى جدا .... تعرفى ازاى انها استوت؟ تحطى صباعك على سطحها من فوق لو لقيتيها جمدت كده زى المهلبيه يبقى تمام لو لسه دخليها تانى ملحوظه طبقة التشيز لونها مابيتغيرش خاالص بعد اثناء التسويه بتفضل لونها زى ماهو اللى بيتغير بس انها بتجمد وتمسك نفسها صوص الشيكولاته اربع مربعات تقريبا شيكولاته خام دارك اربع معالق لبن حليب ....... مكعب زبده نرفعهم على حمام مائى الشيكولاته الاول وبعدين اللبن واخر حاجه الزبده ![]() لحد ماتبقى كده ![]() شايفين بتلمع ازاى هنسيبها تهدى شويه وبعدين نصبها على التشيز كيك ![]() وندخلها التلاجه ![]() هنا بعد ماطلعت بتتقطع بمنتهى السهوله ![]() ده الكابوتشينو اللى استخدمته ![]() نشوف بقا التقديم ![]() وزوووووووووووووووم شايفين الطبقات ![]() ![]() ![]() ![]() الف هنا وعافية هيفولا ![]() |
![]() |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |