| 
			 | 
			
			 | 
		
| المستشار نبيل جلهوم | ||
| المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير | 
| دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل | 
			
  | 
			
			
			
	
		 تسجيل دخول اداري فقط  | 
		
![]()  | 
	
	
| انشر الموضوع | 
| 
		 | 
	أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع | 
| 
	 | 
| 
		 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
		
	
		
		
			
			   فطيره التفااح  الهشه  
		![]() بالضبط مثل المطاعم الطريقه عجينه بف باسستري تفررد وبعدين في قدر عل النار تفاح -قرفه-سكرر وتخلط الى ان تذذوب وتحشى على شكل مسستطيل وتدهن من فوق بالبيض وتدخل الفرن من تحت ومن فووق ![]() ي     الطريقه الأصليه لعمل فطيرة    التفاح    ![]() المقادير : ربع كوب ماء بيضه ملعقه كبيره خل 2 كوب دقيقنصف ملعقه صغيره ملحربع كوب زيت ربع كوب سمنللحشو :خمسة أو ستة تفاحات مقطعين شرائح رفيعه 2 كوب سكرعادى2 ملعقه كبيره زبد3 ملاعق كبيره قرفه حسب الرغبة الطريقه : إخلطى (( ربع كوب ماء + ملعقه خل كبيرة + بيضه ))    و إضربيهم خفيف بالشوكه فى إناء العجن ضعى الدقيق و الملح و قلبيهم جيدا ثم ضعى خليط ( الزيت مع السمن ) و إفركيه مع الدقيق بالأصابع لحد ما يختلطوا حتى يصبح مثل فتافيت الخبز ضعى الخليط الأول ( البيضه و الخل و الماء ) على الدقيق و إعجنيهم ... حتلاقى عجينه ناعمه توضع فى فرن حار شويه يعنى أكتر من المتوسط و بتقعد فى الفرن ساعه تقريبا و أحيانا أكتر شويه أثناء السواء سوف تجدى السوائل فى الفطيره زادت و لونها فاتح ...إستنى عليها شويه هى فى الآخر بتتقل و لونها بيغمق و يبقى لوحده كده لون و قوام الكراميل كما هو واضح فى الصوررائعه جدا و سهلة التشكيل . إقسمى العجين نصفين ...نصف كبير و نصف أصغر ... النصف الكبير ده علشان الوجه و النصف الصغير علشان الطبقه السفليه للفطيره ثم نفرد النصف الأول بالنشابه على شكل دائره و نرفعه    بحرص و نضعه فى صينيه مدهونه وبعد ذلك    نضع ( التفاح المقطع و السكر و قطع الزبد و القرفه )    معا فى طبق غويط و نخلطهم جيدا   ثم نفرد نصف العجين الآخر بالنشابه على شكل دائره    كبيره شويه    أكبر من قطر الصينيه لأنها حتغطى التفاح و نشيلها بحرص و نغطى بيها طبقة التفاح   وبعد زلك نضغط العجين من الجوانب لإلصاقه فى    الطبقه السفليه     للفطيره- نخرم بالشوكه الطبقه الأخيره فى أثناء السواء قبل مرحلة النضج مباشرة ...     أنا بآخد جزء من السائل ده و أغطى بيه وجهها و أرجعها تانى فى الفرن علشان لونها الخارجى يبقى جميل تخرج و تترك لتهدأ تماما .. و لا تحاولى إنك تقطعيها و هى ساخنه حتى لا تتكسر الطبقه الخارجيه ..و كمان دى لسعتها وحشه أوى علشان الكراميل بيبقى سخن و    سايح وبالعافية والهنا اختكم /هيفولا ![]() التعديل الأخير تم بواسطة هيفولا ; 01-31-2012 الساعة 10:06 PM  | 
![]()  | 
	
	
		
  | 
	
		
  | 
			
			![]()  |