| 
			 | 
			
			 | 
		
| المستشار نبيل جلهوم | ||
| المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير | 
| دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل | 
			
  | 
			
			
			
	
		 تسجيل دخول اداري فقط  | 
		
![]()  | 
	
	
| انشر الموضوع | 
| 
		 | 
	أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع | 
| 
		 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
		
	
		
		
			
			  بلح الشام المقرمش  
 
سهل للمبتدئات ♣ ![]()   بلح الشام فى بنات كتير بتخاف تعمله مع انه سهل اووووووووى و لذيذ ![]() المقادير 1.5 كوب دقيق نص كوب ذبده 1 موب مايه 3 بيضات فانليا 3 بيضات ( اكتر من كدا بيبان الزفاره فيه هو 3 كويس اوووى ) ![]() الاول نحط المايه و الذبده تغلى ![]() بعدين انزل بالدقيق و اطفى النار و اقلب بسرعه ![]() بقلبها لحد ما تدفى شويه و تبقا ناعمه ومتنجانسه ![]() نيجى للبيض بنزل بالبيض واحده واحده يعنى احط و احده و اقلب لحد ما تختفى انزل بالتانيه و مننساش الفانليا عشان الزفاره ![]() و بتبقا عجينه رخمه كدا و ملزقه ههههههههههههه هتبقا كدا نمام اووووى حطيها ف كيس الحلويات و حطى قمع النجمه متوسط لاااااازم الزيت يكون بارد خااااااااااالص و العين واطيه اووووووووووووى ( مهمه اووووى يا بنات ) ![]() بتاخد حوالى من 12 - 15 دقيقه و ف الدقيقه الاخيره بعلى النار شويه عشان يقرمش من بره ( الهدف يا بنات من توطيه النار ان الصوابع تفنش و تستوى من جوا و ف الاخر تبقا تحمر لو عليتى م الاول هتنشف و تحمر من برا و من جوا هتبقا مكتومه ) ♣♣♣ ملحوظه مهمه : لو عملتى اول طاسه و لسه فى عجين متحطيهاش و الزيت سخن مطرح القليه الاولى .. استنى لما الطاسه تبرد و تطفى النار و بعد حوالى 15 دقيقه ارجعى اعملى باقى العجينه لان ماينفعش يتحط و الزيت سخن ) .. مهمه دى يا بنات دا لما طلع بعد ما بقا لونه دهبى و جميل ![]() ![]() ![]() صوره تانيه لشكله قبل ما اسقيه بصو شكله مقرمش ازاى ![]() ![]() فيه فتحات عشان مش مكتوم و هش اوووووى وبعدين سقيته شربات تقيييل ![]() من علامات بلح الشام الناجح انه يكون من بره مقرمش شويه .. لونه دهبى حلو .. من جوا هش و طرى و مش مكتوم ![]() ![]() هيفولا   
  | 
![]()  | 
	
	
		
  | 
	
		
  | 
			
			![]()  |