![]() |
![]() |
المستشار نبيل جلهوم | ||
المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير |
دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل |
|
تسجيل دخول اداري فقط |
انشر الموضوع |
|
أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع |
#1
|
|||
|
|||
![]() الششبرك البخاري على أصوله وبالصور ![]() ![]() المقادير وطريقة العمل الحشو جهزي من قبل وهي عباره عن كيلو لحم مفروم وبصله مفرومه ورشة فلفل أسود ورشة ملح ![]() العجين اربعه اكواب ماء عادي وملعقة ملح وحوالي 2ونصف كوب ماء بس العجين مايكون لين قاسي نوعا ماء لا يلتصق باليد وبعد العجن نتركه يرتاح لمدة ربع ساعه بعدين نقصه قطع علشان نقدر نفرده بالماكينه ![]() وبالماكينه اولا نفرد برقم واحد ونرش رشة دقيق ثم رقم ثلاث ونرش رشه خفيفه دقيق ورقم سته كما في الصوره ![]() وبعد ما نفرد نبدأ نقطع العجين بالعرض الى قطع كما في الصورة ![]() وبعدين نجمع قطع العجين المستطيلات فوق بعض ويمكن رش رشه خفيفه من الدقيق علشان ما يلصق بين الطبقات كما في الصوره ![]() ثم نقصه إلى مربعات حوالي 3سم طول و3سم عرض كما في الصورة يعني كل مستطيل يطلع ثلاث مربعات ![]() ثم نضع الحشو في وسط العجين كما في الصورة ![]() ثم يطبق على بعض كما في الصورة ![]() ثم يطبق ايضا كما في الصورة ![]() ثم يقرب الى بعض كما في الصورة ![]() ثم نضغطه مع بعض علشان يلصق الطرف الاول مع الطرف الثاني بقوه كما في الصوره ![]() وهكذا الى ان ينتهي المقدار وانت بتسوي طبعا بينشف اللي سويتيه قبل تمام كده لازم يكون في سفره قماش اولا علشان ينشف وبعدين تحطيه في سفره نايلون ابيض ساده بدون زينه علشان مايلصق الالوان واذا زيه غلق عندك حطيه في سفره تانيه بس من الجهه اللي بدون صوره او في علبه بلاستيك وهذا كميه من اللي سويته وتقدري تفرزنيه في الفريزر لانه ناشف لا يلتصق مع بعض ![]() واحضري قدر فيه ماء عادي ومقدار من الصلصه وقليل من الزيت وملح حسب الذوق وضعيه في النار الى ان يغلي ثم ارمي فيه الششبرك الجاهز واتركيه الى ان يغلي غلوتين ويستوي ![]() وبعدين اغرفيه في صحن التقديم ![]() ![]() الف هنا وعافية ودعواتكم لي منقوول ![]() |
أدوات الموضوع | |
انواع عرض الموضوع | |
|
|
![]() |