| 
			 | 
			
			 | 
		
| المستشار نبيل جلهوم | ||
| المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير | 
| دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل | 
			
  | 
			
			
			
	
		 تسجيل دخول اداري فقط  | 
		
![]()  | 
	
	
| انشر الموضوع | 
| 
		 | 
	أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع | 
| 
	 | 
| 
		 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
		
	
		
		
			
			 حفلة مشلتت اتفضلوا ![]()  المقادير:  دقيق فاااااااااااااااخر (لااااااااااااااااازم فاااااااااااااااااخر) ![]()  الكيلو بيعمل 4 فطيرات  ماء  الكيلو بياخذ تقريبا 3 كوب ماء  وممكن يحتاج كمان 0.25 كوب ماء اواكثر بقليل جدا حسب نوع الدقيق (المهم تحسى ان العجينه طرية  0.5 ملعقة ملح  رشة سكر  الطريقة:  **نخلط الدقيق والملح والسكر والماء ![]()  **نعجن عشر دقايق على الاقل وكلما زادت فترة العجن كان افضل ![]()  **نتركها ترتاح قليلا  ** نقطع العجين الى كور كل فطيرة 3 كورعلى الاقل وندهنهم كويس (احنا بنحبها راقات كتير وتخينة فباستخدم 5 كور) ![]()  **نغطيه  ونتركه على الاقل 5 ساعات (ممكن تعجنيه بالليل وتغطيه وتحطيه فى الثلاجة للصبح وده افضل العجينة بترتاح خاااااااالص وبتريحك فى الشغل انا عملت كده)  **هنلاقى العجين ريح بالمنظر ده  ![]() يتبع  | 
| 
		 
			 
			#2  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
		
	
		
		
			
			  **نحضر زبدة سايحة وزيت   ![]()  والسر بتاعي * *  ترقب واثااااااااااارة وتشوييييييييييييق * * ** ![]()  باكو بيكنج بودر بيخلط مع الزبدة او السمن بيخلى العجين مورق وهش (جربوها على ضمانتى إن شاء الله تعالى)  **ممكن نفرد بايدينا بس النشابة (الشوبك) بتسهل اكتر  **بكل سهولة هنفردها من غير ما تتقطع إن شاء الله  **ندهن زيت على السطح اللى هنفرد عليه عشان متلزقش  **نفرد بالنشابة  **وبعدين نفرد اكتر لحد ما تبقى كلها دائرة رقيقة   **ندهنها بالزبدة  ![]()  **نطبقها مربع ![]()  **نتركها على جنب   **ناخذ الكرة الثانية ونفردها مثل الاولى وندهنها بالزبدة ![]()  **ناخد المربع الاول ونضعه داخل الدائرة الثانية  (حلو شغل الهندسة والدائرة والمربع والمثلث ده ههههه) ونطبقهم مع بعض ![]()  **هتصبح واحدة نضعها على جنب ![]() يتبع  ** نفرد الثالثة وندهنها ![]() **ونضع المربع الثانى داخلها ونطبقها ![]() **هتبقى بالمنظر ده **هتطبقيهم على بعض هتبقى بالمنظر ده ![]() **نضعها فى صينية مدهونة بالزبدة **نتركها تستريح ساعة ولو اكثر يبقى خير انا باتركها حوالى ساعه ونص (وفى اثناء ذلك اسخن الفرن جيييييييدا) **نفردها بالمنظر ده هتتفرد معانا بسهوله ومش هتلم تانى ولو لمت يبقى عايزه تريح شوية ![]() **ندخلها فرن ساخن جدا نكون سخناه قبلها حتى تنضج وتحمر علامة نجاحها ان بعد ماتحطيها فى الفرن بقليل تبدأ تنتفخ زى كده ![]() **نرشها بقليل جدا من الماء وندهنها بقليل من القشطة او الزبدة السايحة ونغطيها بالفويل ونتركها لتبرد قليلا لو بتحبيها دافية او لتبرد تماما لو بتحبيها باردة ![]() ![]() ![]() جمال وطعم ولا الريحة امممممممممم ![]() ![]() ومع العسل النحل (الابيض) الاصلى وبالهنا والشفااااااااااااا ![]() ![]() عاملة لكم اطباق كتييييييييير عشان كل واحدة تاخد طبق من غير ما تتخانقوا ![]() ![]() هيفولا ![]()  | 
| 
		 
			 
			#3  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
		
	
		
		
			
			 ودى طريقة تانية للف الفطير وارجو ان الصور توضح ![]() ![]() ![]() ![]() رولات الفطير المشلتت ![]() تقديم مختلف للفطير وطعم مميز للحشوات وقرمشة من الداخل وكثير الطبقات المقادير: العجين: 4 كاس طحين (دقيق) فاااااخر (لاااازم فااااخر) ![]() 1.5 كاس ماء 2 ملعقة سكر قليل من الملح سمن او زبده مذابه ![]() الحشو: دجاج محمر مع بصل وبهارات (انا استخدمت بسطرمة وزيتون اسود وزيتون اخضر وطماطم مقطعة) ![]() جبن كريمي جبن مالح الطريقة: **نعجن مقادير العجين جيدا ![]() ** نقسمها الى كرات ونتركها ترتاح فى الثلاجة طول الليل بعد تغطيتها ![]() **نفرد كرة من العجين على سطح مدهون بالسمن ونفردها لتكون رقيقه ثم ندهنها بالسمن ![]() **نأخذ الطرف ونضعه في الوسط ثم الطرف الآخر حتى يتشكل مستطيل طويل وندهنه بالسمن ![]() **نضع في الطرف الحشوة حسب الرغبة ونلفها على شكل رول عملت المالح بالبسطرمة والزيتون والطماطم والحلو بالسكر وجوز الهند والزبيب ![]() **نضعها في صينية الفرن وندهن وجهها بالبيض ![]() **ندخلها الفرن على حرارة متوسطة حتى تحمر ![]() ![]() ![]() **نغطيها بالفويل ربع ساعة ![]() **تقدم ساخنة وتزين (المالحة بالطماطم الشيرى والحلوة بالعسل) ![]() حاولت اصورها لكم من الجنب عشان تشوفوا الراقات ![]() وبالهنا والشفاااا ![]() يتبع  | 
| 
		 
			 
			#4  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
		
	
		
		
			
			 فطير بلدى حادق او بيتزا بلدى ![]() ![]() المقادير: 2 كوب دقيق فاخر ![]() (انا طبعا ضاعفت المقادير) معلقة صغيرة ملح ماء دافئ للعجن الطريقة: **نعجن المقادير بالماء الدافئ ونتركها ساعة بعد تغطيتها لترتاح ![]() **نقطعها كور ونتركها ترتاح ![]() **نفرد اول قطعة بالنشابة وندهن الرخامة **نشد بخفة لحد ما تتفرد وتبقي شفافة **ولازم ندهنها زيت او سمن قبل ما نلمها ![]() **وبعدين نلمها وعلي الصينية **نحشيها انا عملت واحدة تونة وواحدة بسطرمة مع طماطم وزيتون وممكن جبنة **نفرد قطعة تانية بنفس الطريقة ونغطى بها الوجه **نسخن الفرن واحنا بنحشيها علي اعلي درجة وده شكلها بعد ما استوت واحمرت ![]() **نغطيها بفويل قليلا ![]() **تقطع وتزين وتقدم ![]() ![]() وبالهنا والشفا ![]() هيفولا  | 
![]()  | 
	
	
| أدوات الموضوع | |
| انواع عرض الموضوع | |
		
  | 
	
		
  | 
			
			![]()  |