| 
			 | 
			
			 | 
		
| المستشار نبيل جلهوم | ||
| المهندس عبدالدائم الكحيل | الدكتور عبدالله بن مراد العطرجى | بطاقات عطاء الخير | 
| دروس اليوم | أحاديث اليوم | بطاقات لفلي سمايل | 
			
  | 
			
			
			
	
		 تسجيل دخول اداري فقط  | 
		
![]()  | 
	
	
| انشر الموضوع | 
| 
		 | 
	أدوات الموضوع | انواع عرض الموضوع | 
| 
		 
			 
			#1  
			
			
			
			
			
		 
		
	 | 
|||
		
		
  | 
|||
| 
		
	
		
		
			
			 أحلى كيكة زبادى ![]() لها طرق كتير بس اظبط طريقة فيهم هي الطريقة اللى بتعايرى فيها الدقيق و السكر و الزيت بنفس كوباية الزبادى الطريقة دى انا كنت اخدتها من منتدى تانى من زماااااااان ربنا يجازى صحبة الوصفة خير يارب و فكرة الحشوة اخدتها من واحدة تانية خالص برضه من زمان و ربنا يجازيها الجنة بجد غيرت فى طعم الكيك و خليته احلى اكتر ما هوه حلو اصلا فعلا فيها طعم السنيكرز عشان الحشوة فيها زبدة الفول السودانى اولا الحشوة :   المقادير: ![]() باكيت كريم كراميل  6 حبات اوريو من 2 الى 3 معالق صغيرين بس مليانين زبدة الفول السودانى شوكولاتة هيرشى ( حسب الرغبة ) فستق و جوز بيكان هناخدهم كلهكم و نحطهم فى الفود بروسيسور  ![]() ونضربهم على سرعة متوسطةو ده بقى شكلهم   ![]() و اخدتهم حطيتهم فى طبق تانى    ![]() نيجى بقى للكيك  المقادير    ![]() المقادير كلها فى حرارة الغرفة  3 بيضات  معلقة صغيرة فانيلا علية زبادى ( استخدمت اللى هيه 170 جرام لو مش عندكوا غير الصغيرة اللى هيه 90 جرام او 80 يبقى جيبو اتنين ) نفس العلبة سكر نفس العلبة زيت 2 من نفس العلبة دقيق منخول ( انا بنخله و لما اجى احطه على المقادير فى الفود بروسيسور ) معلقة كبيرة بيكينج باودر الطريقة :   هنا حطيت الزبادى فى طبق و غسلت العلبة  و نشفتها عشان اعاير بيها باقى المقادير ![]() الاول نحط البيض و السكر مع بعض 5 دقايق كده  و نضربهم كويس فى الفود بروسيسور ![]() هنا بعد ما انضربوا كويس   ( ممكن تحطى الفانيلا مع السكر و البيض بس انا عادة بعملها كده ) ![]() و بعدين تحطى باقى المقادير ماعدا الدقيق  ![]() ![]() و نضرب كويس هنلاقى الخليط تقل شوية كده  ![]() و بعدين نضيف الدقيق المنخول على دفعات واحد واحده  و دى كانت اخر دفعة ![]() و د شكل الخليط فى النهاية  ![]() ندهن الصينية اللى هنستخدمها بزيت او زبدة و نرش الصينية بالدقيق   انا جبت صينيتين صغيرين و رشيتهم الاسبراى اللى فى النص ده  ![]() هنا بعد ما رشيتهم  ![]() و نحد نص الخليط بتاع الكيك  ![]() و بعدين نحط نص الحشوة  ![]() و دى صورة للصنيتين  ![]() و بعدين نحط باقى خليط الكيك     و دى برضة صورة للصنيتين قبل دخول الفرن     و دخلتهم الفرن الساخن من قبل كده على حرارة 180 لمدة نص ساعة تقريبا و قبل ما نطلعها نتأكد من سواها بعود الشيش طاووق العود الخشب ده و ده كان شكلها بعد ما طلعت     وده شكل الكيكتين     و طبقا زوقتها عشان طعمها يبقى احلى طبعا جبت 6 كيرى و تقريبا نص نستلة ( حليب مكثف محلى ) و خلطتهم فى الخلاط       و صبيتهم على الكيكتين     و زينتها بهيرشى شوكلاتة و كراميل و واحده حطيت عليها شوية جوز بيكان مجروش كمان و التانية شوية فستق مجروش و دى صورتها النهائية     و التانية بشوكولاتة اقل       الاتنين مع بعض     الكيك د على التلاجة عدل كل ما اتساب فى التلاجة كل ما طهمه كان اطعم بس لازم يتغطى بغطا الكيك ده عشان ماتنشفش من الجوانب لما تقطعى منها و تدخليها تانى التلاجة المهم دى كانت صورة الكيك من جوه بعد التقطيع     و دى كانت قطعة من الكيك     يارب تجربوها و تعجبكم باذن الله ولا تنسوا تدعولي هيفولا ![]() 
  | 
![]()  | 
	
	
| أدوات الموضوع | |
| انواع عرض الموضوع | |
		
  | 
	
		
  | 
			
			![]()  |